Почетна » Калуђерица: Нападнут полицајац у локалу заменика председника општине Гроцка

Калуђерица: Нападнут полицајац у локалу заменика председника општине Гроцка

Хтео да прослави унапређење у шефа обезбеђења?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према сазнањима Жиг инфа у петак 27. маја 2022. године, у једном од локала који се налази у власништву породице заменика председника ГО Гроцка, Дејана Влашковића, дошло јо до физичког напада на припадника полиције од стране „безмало новог шефа обезбеђења“, Кићовић Ивана.

Појачане патроле полиције вршиле су претрес локала и истрагу до касно у ноћ. Заменик председника ГО Гроцка, Дејан Влашковић у изјави за Жиг инфо потврђује да је дошло до физичког обрачуна у локалу који је у власништву његове породице, али појединости не открива.

  • Ја сам доставо снимке са надзорне камере и полиција се даље бави тим случајем. То је све што могу да кажем у овом случају, јер нисам лично био присутан када се овај инцидент десио, каже Дејан Влашковић за Жиг инфо.

Портир у странци и екипа Беливука

Иначе, према истраживањима Жиг инфа, нападач на полицајца је одраније познат по сличним делима. Кићовић је, према раније објављеном уговору, био запослен преко предузећа „Добергард“, а за чије плате је био обезбеђен новац из буџета ГО Гроцка, као „портир у странци“. За тај посао добијао је месечно око 40 000 динара.

Кићовић под редним бројем 41

За време ванредног стања виђен је у екипи када су са стадиона ФК Винча оганизоване бакљаде које је предводио Беливуков клан. 

27. марта 2022. дошло је до физичког обрачуна између чланова СНС-а и ССП-а, у насељу Болеч.  Туча је избила пет минута након што је лидер ССП-а Драган Ђилас напустио штанд своје странке.
СНС је тада дао саопштење да је њихов члан Сталета Гашић први нападнут шипком, док је ССП тврдио супротно, односно да су њихови активисти први нападнути.
Према снимку до којег је касније дошао Жиг инфо види се да Сталета Гашић, члан Српске напредне странке први удара активисту супротног табора, а затим настаје општа туча.

Поред Гашића, у тучи у Болечу нашао се и Кићовић.

Сталета Гашић, који је од раније познат као неко ко је упућивао и претње новинарима Жиг инфа, је у изузетним односима са Иваном Кићовићем.

Гашић и Кићовић, фото: Инстаграм

Кићовић се налази у такозваном Лештанском клану СНС-а, за које се сумња да су кључни батинаши у Гроцкој. Из тог клана, организовано је пребијање активиста Левице Србије за изборе 2016. године, а постоји и сумња да је исти клан учествовао и у пребијање уредника Жиг инфа.  Истрага о пребијању уредника Жиг инфа још тапка у месту, а извори из полиције наводе да је један од осумњичених и Кићовић. Из неких разлога, осим опортунитета са тужилаштвом, нико из овог клана није кажњен за неко кривично дело које имају иза себе.

До сукоба са припадником полиције је дошло након што се Иван Кићовић похвалио да је напредовао у шефа обезбеђења ГО Гроцка. Према незваничним информацијама Жиг инфа, Кићовић је дан пре инцидента тврдио како ће он бити нов шеф обезбеђења у Гроцкој и да му је то обећано од председника Драгана Пантелића. Да ће постати шеф обезбеђења, Кићовић је потврдио тог дана и нашем новинару у згради ГО Гроцка.

Међутим, председник Гроцке демантује Кићовићеве речи и наводи да га слабо познаје.

  • Ја сам мом заменику рекао да може да вам да сваку информацијуо овом немилом догађају. Не знам одакле та информација да је он (Кићовић) требао да постане шеф обезбеђења. Ја њега, малтене и не познајем, знам само да је био портир у странци, каже председник Гроцке, Драган Пантелић поводом овог немилог догађаја.

Било је оних представника власти који нису желели да причају о овом догађају, или су једноставно тврдили да не знају ништа о овом инциденту о којем бруји цела Гроцка.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

5 × 5 =