Почетна » Опасно претицање на „уклетој раскрсници“ У Гроцкој (фото)

Опасно претицање на „уклетој раскрсници“ У Гроцкој (фото)

Семафор никако да стигне

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Угао Васе Чарапића, Смедеревског пута и Саве Ковачевића у Гроцкој постао је одавно ризичан по пешаке који прелазе Смедеревац на уредно обележеном пешачком прелазу.

У претходних двадесетак година, због повећаног саобраћаја на овом пешачком прелазу десило се доста саобраћајних несрећа, чак и са смртним исходом. Наиме, возачи на овом делу пута обично возе непрописном брзином те не успевају да се на време зауставе када пешак прелази овај прелаз. Најгоре је што у овим саобраћајним несрећама највише страдају деца.

Подсетимо се, Жиг инфо је у више наврата писао о овој деоници пута која је ризична по пешаке који прелазе „Смедеревац“ на уредно обележеном пешачком прелазу. 

Упоредо са писањем Жиг инфа, око триста грађана овог дела Гроцке потписало је пре више од годину дана петицију за постављање семафора на овој деоници Смедеревског пута.

Радници „Београд пута“ почетком јуна прошле године изашли су на лице места и направили детаљан план, за постављање семафора на овој критичној раскрсници у Гроцкој. Меуђутим, семафор још увек није постављен, а ова деоница пута је и даље изузетно ризична за све учеснике у саобраћају.

У току јучерашњег дана, наш репортер је забележио веома опасну сцену претицања камиона и аутобуса на овој деоници:

С друге стране, у Гроцкој није немогуће брзо добити нову раскрсницу па и семафор, изгледа, ако је у интересу ауто-школе. Подсетимо се, мештани Гроцке, добили су нову раскрсницу и семафор код Цркве. Промењен је и режим саобраћаја, те је улица поред Трскаре постала једносмерна. Према сазнањима Жиг инфа, оваква раскрсница је направљена због бившег председника Гроцке, Блаже Стојановића.

Бонус видео:

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × 4 =