Почетна » Откривамо: Радио Пулс се „намирује“ и преко водовода Гроцка

Откривамо: Радио Пулс се „намирује“ и преко водовода Гроцка

Ко је већи напредњак, зависи од новца

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Радио Пулс из Гроцке је класичан пример како функционише један медиј којег „држе“ напредњаци. Док се финансира из државних јасли, све је бајно и сјајно, када финансирање стане онда крене, мало је рећи пљувачина, управо против оних који су били дојучерашњи финансијери. И тако све док не стигне добра понуда, тада се сарадња наставља као да ништа није ни било.

Наиме, правно лице радио Пулса јесте предузeће „Context d.o.o“ , наводно из Гроцке. Међутим, због непостојања овог предузећа, односно фиктивне адресе Пореска управа је одузела ПИБ овом предузећу. Поред одузетог ПИБ-а, ово предузеће дугује више милиона динара банкама и комитентима. Наравно, како је власник овог предузећа Стефан Радић који не крије да је члан Српске напредне странке, рад овог радија се не доводи у питање па чак иако недозвољеном јачином радио таласа зрачи децу из ПУ „Лане“  Гроцка, одељење у Пударцима. Да Радић емитује сигнал који није дозвољен, као и да је опасан за малишане који похађају предшколско, потврђује и документација Секретаријата за заштиту животне средине града Београда, коју можете пронаћи ОВДЕ.

Да изузмемо и Радићево готово илегално пословање, јер је већ доказано да када си члан СНС-а у Гроцкој можеш све, па и новинарима да запалиш кућу, оно што је најинтересантније јесте његово финансирање. Радић је поред правног лица које је власник радио Пулса основао још неколико сличних. Па тако услуге рекламирања на радио Пулсу или неки други вид саопштења, наплаћује преко тих других правних лица. Једно од Радићевих предузећа јесте и Медијски центар Радио Пулс Гроцка д.о.о са седиштем на Старом граду.

Иначе, Стефан Радић је врло често износио тешке оптужбе и лажне информације против новинара Жиг инфа. Због изнетих тешких клевета, РЕМ је изрекао меру против радио Пулса у виду јавног извињења уреднику Жиг инфа прошле године. Радић је ово извињење испунио делимично, објавио је  извињење у штампаном издању, док на радију није. У готово свим објавама против новинара Жиг инфа, Радић је изјављивао да радио Пулс никада није добио новац од  ГО Гроцка, те да њега не може нико да прозива, како је наводио, да је плаћен од стране истих.  Врло често се жалио у јавности, односно преко радио таласа како му општина не даје ни динара, те је стизала молба да грађани донирају његов рад, како би опстао, што су грађани и чинили. Међутим разна конкурсна документација демантовала је Радића. Правна лица у којима је он једини запосленик итекако су добијала средства из буџета ГО Гроцка, односно новац свих грађана и то неосновано.

Жиг инфо је дошао до новог уговора потписаног између ЈП „Водовод и канализација “ Гроцка и Медијског центра радио Пулс Гроцка у износу од 15 000 динара на месечном нивоу. Овај уговор је продужен анексом и  био је важећи до пре неки дан. Према овом уговору, радио Пулс је био у обавези да емитује саопштења уколико му се пошаљу од стране водовода у Гроцкој, а тиче се планске рестрикције воде.

Слушаоци овог радија  чули су за план рестрикција воде за неко насеље у Гроцкој, исто као и главни и одговорни уредник извињење.

Имао састанак са председником ГО Гроцка и СНС повереником

Према сазнањима Жиг инфа, власник радио Пулса, Стефан Радић недавно је имао састанак у једном ресторану на Аутопуту са председником ГО Гроцка, Драганом Пантелићем и повереником СНС-а Андријом Чупковићем. Требали су да се договоре око даље сарадње. Власник радио Пулса је у старту тражи сто хиљада динара месечно само за саопштења која би ишла од стране ГО Гроцка. Како није постигнут договор, власник радио Пулса окренуо се старој већ опробаној методи, биће противник онима који су га до јуче финансирали. Како је тај састанак био одржан у недељу а повереник СНС-а, који је и директор ЈКП-а „Паркинг сервис“, дошао на исти са службеним возилом, Радић је фотографисао возило Чупковића и почео истог да уцењује како ће објавити јавно фотографију. Да сви виде, како је навео Радић, како се бахати директор Паркинг сервиса. Поред објављивања фотографија, власник радио Пулса, поново заборавља да је члан СНС-а, те тражи информације од јавног значаја како би, наводно, на радију компромитовао његове чланове у смислу ненаменског трошења буџетског новца. Све док, Радић не добије прихватљиву понуду. Онда ће прећи на новинаре Жиг инфа…

Бонус видео:

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар