Почетна » Продубио се јаз кланова у СНС Гроцка, након што је Панта предложен за председника

Продубио се јаз кланова у СНС Гроцка, након што је Панта предложен за председника

Схватили демократију напредњака

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Славило се у петак, када је повереник напредњака у Гроцкој, Андрија Чупковић јавно саопштио да ће се за председника овог одбора бирати актуелни председник Гроцке, Драган Пантелић. Заправо, неко је славио, а неко се напио, када се чула ова вест.

У петак су напредњаци у Гроцкој прихватили сурову реалност, а то је, да од демократског избора председника ОО СНС-а , нема ништа. Биће, за сада, онако како повереник овог одбора, Андреј Чупковић, каже. А он је јасно рекао да бољег послушника од Пантелића нема. Изабрао је Чупковић „гилиптера“ којег најбоље понижава, а да тај исти и не трепне.

Био је будући председник одбора у Гроцкој у петак, цео дан насмејан и весео, као никада до сада. Знао је да ће у поподневним сатима повереник  саопштити његову победу. Други су, након тог сазнања отишли у кафану и јасно изразили свој бунт.

Такозвани лештански клан напредњака, упитао је зашто им се одмах не саопшти ко ће бити и председници Месних одбора, јер је евидентно да се у СНС-у ништа не бира, већ се одлучује по апсолутизму. Мучно је било гледати бившег народног посланика, узданице Лештанаца и младог академика СНС-а, Милоша Терзића када је сазнао да је изгубио последњу наду да он буде на председничком месту одбора у Гроцкој.  Терзић  има доста људи уз себе, те је незадовољство још веће. Након што је предложен само Пантелић за председника одбора, више нема јединства, на које је позивао повереник, што је и логично. Јер, како да га буде када је свима стављено до знања ко је „газда“ у грочанском одбору.

Због избора Пантелића, у чуду су се нашли и представници осталих Месних одбора, на северу претежно. Један од оних који је гајио наде да ће се наћи на председничком месту јесте и Раде Иветић. Са својом блиском сарадницом, обилазио је Иветић Калуђерицу и покушавао да буде на сваком месту, када је неки скуп у питању. Све зарад промоције и будућег избора за место председника одбора. Обоје су поклекли на информацију да ће Панта (Драган Пантелић, прим.аут) бити постављен на место председника одбора.

Један од претедената на напредњачки престо у Гроцкој, био је и Мирољуб Јевтић из Винче, родом са Косова. Један је од малобројних чланова који су у стању да држе говоре и који имају јаке конекције са утицајним личностима. Међутим, Јевтић није био по мери Пантелића, а и других кланова, те се његово „устолење“ није толико ни очекивало. Ипак, да Пантелић буде предложен за председника одбора у Гроцкој, дубоко је разочарало и Јевтића.

Овај викенд донео је још већу јаз и поделу грочанских напредњачких кланова. Појавили су се, на први поглед,  давно заборављени асови, који су прво били против Пантелића, међутим након његовог именовања, сада су уз њега. Примећено је да је доста активних чланова избрисало и насловне фотографије на разноразним мрежама, где је доминирао Александар Вучић и број 1.

Разочарани су и чланови из центра општине. Један од њих, Мирољуб Радојевић, исказао је своје незадовољство на слави код пријатеља. Изјавио је да је дубоко разочаран чињеницом да нема избора за председника ОО СНС-а Гроцка. Јер да га има, како је навео Радојевић, познатији под надимком Трале, он би се кандидовао и можда и победио. Овако, све је узалудно, изјавио је Радојевић.

Овакво деловање најјаче странке у Србији, донело је у локалу као што је Гроцка, да социјалисти ојачају своје редове. Све више је оних који приступају овој странци, а долазе из редова напредњака. Један од таквих примера јесте и место које доноси највише гласова, Калуђерица.

Биће интересантно видети у наредном периоду како ће се пребродити настали јаз. Наизглед је непремостив, али код напредњака у Гроцкој је све могуће. Ту су и можда заборављени играчи који ће се сада поново вратити у игру. Не треба заборавити ни „јачину“ актуелног председника Драгана Пантелића. Отерао је Пантелић и много моћне играче из Гроцке, оне који су покушали да га смене. Реч је о Александру Јокићу, Адаму Шукалу и другима. Успутно, уз помоћ својих конекција написао им је и кривичне пријаве које је проследио БИА.

Викенд је донео многе расправе  међу грочанским напредњацима на тему избора новог председника овог одбора. Како Жиг инфо сазнаје,  управо због најновијих дешавања и сукоба, заказан је хитан састанак ОО СНС-а Гроцка, у уторак 22.11.2022. у 16. часова. 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

10 − nine =