Почетна » Данас поред Вучића и патријарха гилиптер из Гроцке и његова квота

Данас поред Вучића и патријарха гилиптер из Гроцке и његова квота

Грочански поход на Нови Сад

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Централном државном обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане у хрватској војно-полицијској оружаној акцији „Олуја“ од 4. и 5. августа 1995, вечерас на Тргу слободе у Новом Саду присуствоваће председник Републике Александар Вучић, поглавар СПЦ патријарх српски Порфирије (Перић), српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, потврђено је у Председништву Србије.

Пре десетак дана, за један од састанка напредњака у Гроцкој, председник ове локалне самоуправе је закаснио. Како кажу они који су били присутни, председник Гроцке Драган Пантелић хитро је ушао на тај састанак, међутим нови повереник напредњака Андрија Чупковић, укорио га је на свој познати начин.

Наиме, према речима наших извора, Чупковић је рекао Пантелићу: „Па зар се тако улази на састанак, гилиптеру један. Ајде сада изађи напоље, лепо покуцај, и извини се људима због кашњења“.

Није председник Гроцке ни сео како треба, а већ је био на ногама како би испунио наредбу новог повереника.

Нешто касније, на једној од воцап група коју користе грочански напредњаци, написан је списак колико који општински одбор из Београда мора да поведе људи на манифестацију поводом годишњице „Олује“ која ће се обележити данас у Новом Саду. Одбор напредњака у Гроцкој добио је задатак да поведе само двеста људи, што је најслабије од свих општина у Београду.

Заменик председника Скупштине Ера Јовановић из Лештана упитао је на тој групи, да ли су то кажњени када њихов одбор треба да доводе најмање људи. Нови повереник, Андрија Чупковић, написао је да нису, да сада треба да испуне тај број,  као и да они заједно могу све, што ће потврдити са гласовима које ће донети на следећим изборима.

Прошле године, годишњица „Олује“ обележавала се у Бусијама. Велику квоту коју су добили напредњаци испунили су тако што су преварили пензионере који су требали да иду у Бању Врдник, тако што су их одвели у Бусије. Међутим, грочански напредњаци се нису надали да ће се поједини пензионери побунити због тога и да ће за њихову присилу сазнати цела Србија.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар