Почетна » Сазнајемо: Смењена начелница Управе ГО Гроцка, критикован Шваба

Сазнајемо: Смењена начелница Управе ГО Гроцка, критикован Шваба

Седница Већа ГО Гроцка

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према сазнањима Жиг инфа, иако је нерадан дан, јуче је одржана седница Већа ГО Гроцка која је трајала више сати.

Ова седница Већа трајала је од 13 па све до 19. часова. С обзиром да је за среду, 28. децембра заказана Скупштина ГО Гроцка, на којој ће се одлучивати о буџету ове локалне самоуправе, пред Већницима се нашао буџет.

Поред буџета, на овој седници Већа смењена је начелница Управе ГО Гроцка, Биљана Бокаловић Ђорђевић.

Подсетимо се, недавно је Жиг инфо објавио да се спрема смена начелнице Бокаловић. Према писању медија, почетком октобра ове године, Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело је Вишем суду у Београду оптужни предлог против бившег председника градске општине Гроцка Драгољуба Симоновића (63) и бивше начелнице општинске управе Биљане Б.Ђ. (59) због сумње да су извршили кривично дело Злоупотреба службеног положаја, из члана 359, став 1.

Уследиле су многобројне критике, малобројне опозиције.

Тако је ССП Гроцка захтевала од председника ГО Гроцка да „под хитно смене начелницу управе која је осумњичена за кривично дело и наношење штете нашој општини, а потом да Драган Пантелић поднесе оставку из моралног чина, ако морала има. “

Слични захтев упутио је и Немања Тодоровић адвокат и оснивач Покрета за општину.

-Иако се против ње води кривични поступак, никоме не пада на памет да је позове на одговорност, да је „замоли“ да одступи са функције, док се не оконча поступак, изјавио је тада Тодоровић.

Председнику ГО Гроцка, Бокаловићка није сметала да буде начелница Управе, све док се није „закачила“ са њим. Чим се то десило, према сазнањима Жиг инфа, председник ГО Гроцка Драган Пантелић, затражио је њену смену.

Бокаловићка, према незваничним сазнањима Жиг инфа, није само смењена са места начелнице, већ јој је одређена и нека врста суспензије, док се поступак не оконча. Такође, према истим сазнањима, смењена је и Бокаловићкина секретарица, Маја Душић, коју је председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, окривио да „одаје информације“ новинарима Жиг инфа.

Шваба поново на удару

А за „одавање јавних информација“ новинарима Жиг инфа, оптужен је и Већник Спасоје Живановић – Шваба. Наиме, према информацијама Жиг инфа, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, де факто, од како је именован, за Спасоја има негативно мишљење. Пантелић, због свог личног сукоба, покушава на разноразне начине да компромитује Живановића како би га, евентуално испровоцирао, а затим због тог чина сменио. Као и за многе друге ствари, најлакши начин за смену, јесте оптужити некога да „одаје јавне тајне“ новинарима Жиф инфа.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар