Почетна » ССП Гроцка: Ташта батинаша прима плату из државне касе, а осумњичена за злоупотребу буџета општине

ССП Гроцка: Ташта батинаша прима плату из државне касе, а осумњичена за злоупотребу буџета општине

Саопштење за јавност

од Други Пишу
0 коментар

Пре три дана тужилаштво је против Биљане Бокаловић Ђорђевић, садашње начелнице општинске управе Гроцка, поднело оптужни предлог за злоупотребу положаја, док она за то време присуствује седници Скупштине општине.

Поред ње, тужилаштво је поднело доказе и против Драгољуба Симоновића, бившег председника општине Гроцка и истакнутог члана СНС-а. Интересанта чињеница је да је један од батинаша из Болеча, Бојан Питулић, зет осумњичене начелнице, који је физички насрнуо на активисте Странке слободе и правде пред изборе у априлу ове године.

Овим оптужним предлогом се терете да су незаконитим поступањем оштетили буџет Општине Гроцка за више од 15 милиона динара, чиме је предложено да суд изрекне затворске казне и забрану вршења дужности у државним институцијама у трајању од 5 и од 3 године.

Захтевамо од председника и већника општине Гроцка да под хитно смене начелницу управе која је осумњичена за кривично дело и наношење штете нашој општини, а потом да Драган Пантелић поднесе оставку из моралног чина, ако морала има. Додатно, тужилаштво треба да испита пословање управе Општине Гроцка, као и пословање Драгана Пантелића тренутног председника Општине. Да подсетимо, његова фирма дугује пољопривредницима око 5 милиона евра.

Странка слободе и правде се због оваквих криминалних радњи бори за нове изборе у Београду, јер само сменом власти и формирањем антикорупцијског тима на нивоу Београда испливаће на површину све криминалне радње ове СНС власти.

 

ССП Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар