Почетна » Сазнајемо: Председник Гроцке затражио од начелнице Управе да поднесе оставку, она одбила

Сазнајемо: Председник Гроцке затражио од начелнице Управе да поднесе оставку, она одбила

Пантелић покушава да смени Бокаловићку

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према писању медија, почетком октобра ове године, Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело је Вишем суду у Београду оптужни предлог против бившег председника градске општине Гроцка Драгољуба Симоновића (63) и бивше начелнице општинске управе Биљане Б.Ђ. (59) због сумње да су извршили кривично дело Злоупотреба службеног положаја, из члана 359, став 1.

Међутим, Б.Ђ, односно Бокаловић Ђорђевић није само бивша, већ је и садашња начелница Управе у ГО Гроцка.

ВИШЕ О НАЧЕЛНИЦИ УПРАВЕ – ОВДЕ

Председнику ГО Гроцка, Бокаловићка није сметала да буде начелница Управе, све док се није „закачила“ са њим. Чим се то десило, према сазнањима Жиг инфа, председник ГО Гроцка Драган Пантелић, затражио је њену смену.

Како Пантелић не сме да сам донесе одлуку, али не из разлога што му неко брани, већ искључиво из разлога што нема ту способност, досетио се да затражи мишљење од јавног правобраниоца о Бокаловићки.

Јавни правобранилац, према незваничним сазнањима Жиг инфа, проследио је председнику ГО Гроцка одговор у којем се наводи да је њена смена нешто што је до сада била пракса, с обзиром да је покренут кривични поступак.

Пантелић је тај одговор искористио, како би данас затражио да начелница Бокаловић Ђорђевић поднесе оставку. Међутим, начелнице је одбила председников предлог са речима „не пада ми на памет“.

Подсетимо се, Биљана .Б.Ђ. се сумњичи да је незаконитим поступањем у новембру 2018. године проузроковала штету буџету ГО Гроцка у износу од 3.993.000,00 динара. Сумња се да је она, супротно прописима, у новембру 2018. године донела решење којим се одобрава исплата једнократне помоћи запосленим и постављеним лицима на основу којег је истог дана из буџета општине извршена исплата укупног бруто износа од 3.993.000,00 динара.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Председник ГО Гроцка и начелница Управе

Можда ти се свиди

Оставите коментар