Почетна » Трећи дан протеста у Врчину, појавили се представници ГО Гроцка

Трећи дан протеста у Врчину, појавили се представници ГО Гроцка

од admin
0 коментар
vrcinprotest3 10

 Вечерашњи протест био је заказан у 19. часова у центру Врчина. Нешто око 18. часова, Жиг инфо је објавио информацију да је могуће да ће се појавити представници ГО Гроцка, као и да су активисти СНС-а из Врчина добили позив да се окупе у што већем броју, како би изразили подршку председнику Гроцке за решавање питања водоснабдевања овог места.

Да ли због те информације или због неке друге, грађани преко вибер групе мењају место протеста, из центра, код петље Аутопута.

Ту информацију врло брзо сазнају и представници ГО Гроцка, који су већ дуже време пре најављеног протеста седели у једном кафићу у центру Врчина, те долазе до петље како би се обратили грађанима.

vrcinprotest3 10

Од присутних функционера ГО Гроцка, били су председник Драган Пантелић, његов заменик Дејан Влашковић, затим члан већа и бивши председник ГО Гроцка Стефан Дилберовић, директор водовода Мирко Добријевић, инфо служба као и главни за Месни одбор СНС-а Врчин, Дејан Миланковић са појединим члановима ове странке. Миланковић је, иначе и новоизабрани директор ЈП „Пијаце и зеленило“ Гроцка.

vrcinprotest3 1

vrcinprotest3 2

Директор водовода, Мирко Добријевић

vrcinprotest3 6

С лева на десно: Стефан Дилберовић, Драган Пантелић, Дејан Влашковић, Стева Алавања

milnkovicprotest

Дејан Миланковић, СНС Врчин

Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић покушао је да објасни грађанима да ће проблем водоснабдевања бити решен у најкраћем могућем року. Ипак, већина грађана није могла да прихвати да се проблем неће решити у краћем року, те је одлучила да блокира петљу код Аутопута. Други део грађана је остао код представника  из ГО Гроцка, како би саслушали шта им се предлаже.

vrcinprotest3 7

Долазило је до мањих вербалних сукоба и изречено је много предлога. Подршку грађанима Врчина дала је и иницијатива „Не давимо Београд“ као и друге организације.

vrcinprotest3 12

У суштини, много тога је речено али од представника власти, тачније од председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића није ништа конкретно договорено када ће се водоснабдевање у Врчину решити. Једино што је објашњено јесте да ће се од приватног лица (Стева Алавања) откупљивати вишак воде , као и да је пуштен још један бунар, од истог лица, у рад али да се тек очекују анализе воде. По том моделу, водоснабдевање ће се обезбедити за 500 домаћинстава.

vrcinprotest3 8

Окупљени грађани су излагали своје предлоге председнику Гроцке, а он је исте записивао у роковнику.

Председнику Гроцке је саопштено да поједина домаћинства у Врчину немају воду већ 15 дана, а не да су у питању рестрикције као што је раније изјавио за провладине медије.

vrcinprotest3 13

Такође, речено му је да чланови СНС-а из Врчина имају редовно водоснабдевање, док други грађани немају ни кап воде данима. Набројана су конкретна имена тих чланова: Владимир Теофиловић, Живадин Митрић, Зоран Којић и директор ЈП „Пијаце и зеленило“ Гроцка и главни за МО СНС Врчин, Дејан Миланковић.

vrcinprotest3 4

На питање упућено председнику ГО Гроцка да ли је председник Србије, Александар Вучић, упућен у проблем Врчина одговорено је да јесте. Пантелић је потврдио да је поред Вучића, упознат и Горан Весић као и да је од њих добио наређење да се проблем реши.

vrcinprotest3 5

А ако питате грађане Врчина, шта је договорено на вечерашњем протесту, одговориће вам исто оно што је председник ГО Гроцка, Драган Пантелић забележио у свом роковнику док су му грађани давали предлоге:
potpispanta

Од протеста мештани Врчина, без обзира на обећања неће одустати. Како су  истакли, протестоваће и у наредним данима од 19 часова, док ће место „окупљања“ бити накнадно одређено на вибер групи.

Погледајте вечерашњи протест:

 

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × 1 =