Почетна » У Гроцкој 2,5 милиона за два бика и свињу, односно за „Новогодишњу манифестацију“

У Гроцкој 2,5 милиона за два бика и свињу, односно за „Новогодишњу манифестацију“

Манифестација "У сусрет празницима"

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Два бика од по 400 кила пекла су у центру Гроцке у петак 30. децембра 2022., јер је Градска општина Гроцка, у време Божићног поста, одлучила да уз бика на ражњу , кувану ракију, ватромет и звуке „најбоље музике“ организује славље за све мештане поводом Нове године.

Према званичној документацији, ова манифестација је грађане општине Гроцка коштала око 2,5 милиона, тачније 2 466 000 динара. 

Из ГО Гроцка кажу да не знају колико су коштала два бика и свиња који су подељени грађанима, јер је ова манифестација у целости исплаћена предузећу Камелеон (Chameleon d.o.o) из Руме. Иначе, према спецификацији ово предузеће се бави изнајмљивањем расвете и озвучења за разне манифестације.

Према записнику о извршеним услугама, из ГО Гроцка се наводи да је у исплаћену суму од 2,5 милиона динара предузећу из Руме, укључено следеће:

-декорација балонима Грочанске чаршије са 150 гроздова и платоа испред општине са балонима органским спиралама

-ватромет у трајању од 5 минута, техничка лица и потребне дозволе

-4 аниматора и то 1. жонглера, 2 штулаша и 1. гутача ватре ангажованих од 17-21 час

-30 пагода димензије 3 x 3 метара и 3 пагоде димензија 5 x 5 метара, њихову монтажу и демонтажу, као и трошкове транспорта.

-4 000 комада лепиња

-кетеринг за око 4 000 људи у виду јунећег меса живе ваге, оквирно око 900 килограма и свињског меса живе ваге оквирно 220 кг.

Порекло бикова из Влашке код Младеновца, свиња из Умчара

Према информацијама Жиг инфа, два бика и свиња купљени су од А. Лукића из Умчара, који се бави препродајом стоке. Међутим, према званичној документацији, Лукић је наведен  само на признаници – извештају Ветеринарске станице Гроцка ( др.вет. Предраг . Ђорђевић), којем је као власнику необележене свиње, извршена провера меса на трихинелу, док су бикови пореклом из Влашке код Младеновца.

Наводно, према документацији односно „пасошима за говеда, један бик је био рођен 11.02.2021., док је други био, практично, пред рођенданом јер је рођен 31.12.2020. године. Оба бика су, према документацији, од власника З. Мирковића из Влашке.

Услугу печења и клања два бика и свиње, према документацији, вршила је месара „Душић Зоран“ из Умчара, међутим цена ових услуга није наведена.

Према записнику о извршеним услугама за ову Новогодишњу грочанску манифестацију, наводи се да је услуга извршена у складу са захтевом Наручиоца, односно ГО Гроцка је наручила ову „услугу“ 26. децембра, а већ сутрадан 27., према документацији, извршене су услуге куповине, клања и печења два бика и једне свиње.

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар