Почетна » ХОРОР У АМБУЛАНТАМА Мишеви у чекаоници поред трудница

ХОРОР У АМБУЛАНТАМА Мишеви у чекаоници поред трудница

од admin
0 коментар

Двоје пацијената пријавило је у протеклих месец дана да је видело мишеве у диспанзерима Завода за здравствену заштиту радника у Нишу у Електронској и Машинској индустрији.

Пацијенти снимили миша у ходнику чекаонице диспанзера
У Заводу кажу да нема места паници, да је одмах обављена дератизација те да је хигијена на највишем нивоу.

Трудница Милена Велојић из Ниша каже да није могла да верује властитим очима када је у ходнику диспанзера ЕИ пред собом угледала миша.

– Чекала сам у ходнику на првом спрату на редовни преглед када је миш протрчао ходником. После неког времена појавио се поново из једне суседне канцеларије.
Када сам ушла на преглед у ординацију, питала сам сестру да ли зна да имају миша у ходнику, а она је без икакве реакције примила информацију и рекла: „Не знам ја о томе ништа, а где“. Ординација у диспанзеру изгледа чисто и сређено, али мислим да није примерено да ни у једном објекту где бораве људи има мишева, а камоли у просторијама где труднице долазе на преглед – каже Велојићева.

Диспанзери под сталним надзором особља и инспекције, тврде у Заводу

У Заводу истичу да је по пријави појаве миша хитно извршена дератизација.

– Према нашем правилнику, дератизација се обавља само по пријави да су глодари уочени. Тако смо после пријаве главне сестре диспанзера ЕИ извршили хитну дератизацију и тај проблем више не постоји. Није дошло до нарушавања хигијене, нити здравственог стања ни пацијената ни особља – каже проф. др Јовица Јовановић, помоћник директора ЗЗЗР Ниш за медицинска питања.

Доктор Јовановић каже да мишева има свуда и да се таква ситуација може десити у сваком домаћинству, као и у диспанзеру ЕИ, који је окружен пољима и шумом.

Др Јовица Јовановић

– Пре око месец дана пацијент је пријавио да је видео миша и у диспанзеру у МИН-у, чије фабричко окружење такође погодује глодарима. Такође је одмах обављена дератизација, како предвиђа наш правилник. Важно је истаћи да су наших 11 диспанзера и амбуланти под сталним хигијенским надзором како главних сестара тако и санитарне испекције, која је више пута обилазила наше објекте и никада досад није дала у свом записнику ниједну примедбу на стање хигијене. Пацијенти могу бити сигурни да је хигијена на највишем нивоу – каже проф. др Јовановић.

Прве пријаве за три године

Сузана Костић, главна сестра Завода, каже да је у протекле три године, откад је на тој функцији, ово прва година да су се десиле две пријаве појаве глодара у кратком размаку. „У диспанзеру МИН-а су се појављивали и мрави, али је одмах то Институт за јавно здравље санирао, и то два или три пута заредом“, каже она.

Бранко Јаначковић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар