Почетна » Шешељеви радикали признали Косово

Шешељеви радикали признали Косово

од admin
0 коментар

Војислав Шешељ се не противи учешћу Српске радикалне странке на локалним изборима на Косову које ће следеће године организовати власти из Приштине, сазнаје „Блиц”.

Војислав Шешељ
Овим су Шешељ и његови радикали практично признали институције Косова, иако тврде да оне за њих не постоје.

Централна отаџбинска управа СРС је, наиме, одлучила да ће подржати учешће радикала на косовским локалним изборима ако се одбори радикала на КиМ одлуче на такав корак. Чак се појавила и спекулација да централа СРС од својих одбора на Косову захтева излазак на изборе које расписује Приштина.

Лидер СРС Војислав Шешељ каже за „Блиц” да такав захтев не постоји, али да је тачно да се не би противио изласку на косовске изборе.

– И на прошлим изборима смо рекли, а кажемо и сада, да ћемо подржати одлуку радикала са КиМ каква год буде. Треба сами да одлуче да ли ће изаћи на изборе, јер ипак ти људи живе тамо. Нека они одлуче како ће да се боре. Лако је нама из Београда да диригујемо. Ако хоће да иду на изборе, подржаћемо их и помоћи. Ако не одлуче да иду, такође ћемо их подржати. То је став СРС – каже Шешељ.

Како тврди, СРС ипак не признаје институције Косова, „као што не признаје окупацију Босне и Херцеговине”.

ДСС против косовских избора

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић, за разлику од Војислава Шешеља, јасно каже да не подржава учешће на косовским локалним изборима.
– Никако не треба учествовати на изборима које расписује Атифете Јахјага. Ако су Косово и Метохија у Србији, а јесу, изборе за локалне власти треба да распише председник Скупштине Србије – каже Рашковић Ивић за „Блиц”.

Л. Гедошевић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар