Почетна » Власник школе у Оџацима у затвору због продаје диплома

Власник школе у Оџацима у затвору због продаје диплома

од admin
0 коментар

Власник Средње стручне школе из Оџака и четворо његових сарадника приведени су због сумње да су продавали дипломе и примали мито.

Рекламирали се привлачним струкама и крилатицом 2Не примамо мито“

У акцији полиција Сомбора, Врања и Пирота, која још траје, јуче су притворени власник школе И. Т., затим Д. Т., Б. В., М. П. и П. Т. Власник школе И. Т. и поједини сарадници сумњиче се да су организовали ланац продаје диплома ове школе од Оџака до југа Србије. Сумња се да је власник за тај посао ангажовао људе да налазе пропале средњошколце и нуде им дипломе. Начелник Полицијске управе Сомбора Саша Митаршиновић рекао је да је акција уследила после дужег праћења више особа, а да више детаља не може да изнесе јер је акција у току.

Школа је имала уговоре са 47 сарадника, професора и стручних наставника, а већина је ретко позивана да држи наставу и консултације. Миомир Спасић и Драган Секулић добили су за неколико година само једном прилику да буду чланови испитне комисије.

– Нисам упознат с функционисањем установе, али ми личи на некадашње радничке универзитете у којима су се школовали „ванредни кандидати“ који су ретко долазили на вечерњу наставу – каже Спасић.

У Спортско-пословном центру, где се налазе учионица и канцеларија школе, кажу да су у малим групама повремено виђали ђаке ССШ, као и студенте Универзитета „Фабус“, који је у истој згради. На вратима школе је исписана крилатица „Не примамо мито“. Власник школе је универзитетски професор пореклом из Каравукова. Он је 2009. регистровао Економску школу, а после две године пререгистровао у Средњу стручну школу са економском, металском и још неколико привлачних струка.

– Надам се да нисмо плаћали и учили узалуд и да ће наше дипломе бити пуноважне јер већина нас из Оџака је учила као и у државним школама – каже ђак кога је полиција вратила с врата учионице.

Критикују просветне власти
Оџачки професори критикују просветне власти пред чијим очима је ова установа радила дуже од пола деценије.
– Школа је остала непознаница за нас иако су је основали врло
угледни просветни радници из ове средине – каже професор Здравко Стојановић.

С. Мирић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар