Почетна » Калуђерица: Бичуј ме Андрија и мала плата од 50 000 динара

Калуђерица: Бичуј ме Андрија и мала плата од 50 000 динара

Напредни састанци

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Јуче је одржан Месни одбор напредњака у Калуђерици којем је председавао повереник ове партије за Гроцку, Андрија Чупковић.

Тактика новог повереника је иста она коју Александар Вучић има према неким својим сарадницима као што је директор путева Србије, Зоран Дробњак. Тако је на јучерашњем састанку Чупковић, не може се рећи искритиковао, већ понизио председника Гроцке, Драгана Пантелића и његовог заменика Дејана Влашковића. Како кажу они који су били присутни на овом састанку, председник Гроцке је закаснио поново пар минута, те је због тога, на наредбу повереника, морао да се свима извињава. Ништа мање није било понижавања ни за заменика председника , Дејана Влашковића због, како је навео повереник Чупковић, слабог рада у последњем периоду у Калуђерици (слабо посипани путеви, нема инвестиција и слично).

С друге стране, на овом састанку су били и присутни већници и други вршиоци власти, практично од 2012. године, а да ни једном нису критиковани, иако су и Пантелић и Влашковић релативно кратко функционери партије. Од повереника стигла је и критика зашто функционери седе у првим редовима, а не у последњим.

Једна од присутних чланица, пожалила се да она као дугогодишњи члан ради у једној велетрговини за 50 000 динара и да то није у реду, јер она заслужује лакши посао. Повереник је одмах издао наређење да јој се нађе неки посао у јавном предузећу, и да уколико то не буде ускоро да су дужни председник и заменик Гроцке да јој обезбеде по 25 000 динара.

Где је прва жалба, иде и друга. Економски тигар, као што је Србија на састанцима напредњака у Калуђерици претворила се заправао у тражење посла у јавним предузећима. Тако се у друга чланица пожалила на малу плату у једном предузећу и да, како је остала удовица, заслужује већу плату. И њој је свевишњи повереник дао обећање да ће повишице бити.

Лекцију о моралу одржала је једна од најстаријих присутних на састанку. Она је истакла да њена ћерка има много мању плату, да је самохрана мајка али да се никада није овако жалила и кукала.

На крају, још једном се показује да морала нема, а да тамо где почиње ГО Гроцка, ту престаје логика. Јер да је и морала и логике, председник и заменик би поднели оставке, а повереник одговарао за очигледно малтретирање својих чланова. Уствари, можда су грочански напредњаци овако понашање повереника и заслужили јер тек сада су показали своје право лице. Сви су ту због чистог интереса, не због интереса јавности. Јер јавност је одавно разочарана, што су показали и последњи избори у Гроцкој. Да нема интереса, оставке би биле већ на писарници. О моралу, то је компликовано јер ко о чему, грочански напредњаци о поштењу.

Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација, телеграф.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар