Почетна » Откривамо: Ко ће све добити отказ у Гроцкој

Откривамо: Ко ће све добити отказ у Гроцкој

Радници сигурно

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према сазнањима Жиг инфа, данас је одржан састанак новог повереника напредњака, Андрије Чупковића и председника Гроцке, Драгана Пантелића. Према речима наших извора, на овом састанку је било речи о раскиду прекобројно запослених уговора о раду већине радника који су запослени при предузећу „Еуросекјурити“.

Подсетимо се, јуче је Жиг инфо објавио да се радницима у овом предузећу, а запослени су при ГО Гроцка не уплаћује здравствено осигурање. Данас је већ одржан састанак поводом те информације, а упућени кажу да је председник Гроцке сада у проблему јер не зна кога „избрисати“ са списка, а не замерити се.

Како то обично бива, врло вероватно ће „обични смртници“, односно они који стварно зарађују за своје плате, добити отказе, него они које и не виђамо на својим радним местима, али су зато рођаци високо позиционираног функционера неке од владајуће странке. То и не чуди, јер Слободан Јовановић (1869-1958.) који је био правник, историчар, књижевник и политичар тадашње Краљевине Југославије, чији је значај немерљив и данас, написао је сада већ, нажалост, суштину данашње стварности.

Политичка амбиција једног полуинтелектуалца заправо и није политичка. Она се састоји само у томе, да се човек кроз политику обогати, и да на високим положајима прогосподује. Он не зна ни за какве више и општије циљеве. Тек кад полуинтелектуалац избије на врхунац политичког успеха, види се како је он морално закржљао.

У данашњој грочанској стварноти, најгоре у свему је што такве полуинтелектуалце подржавају и они који се не налазе међу њима.  Тачно се види структура и положај, а није оправдање који си ред, дупе је дупе, само га ови позади љубе за мање пара.

Од првог до последњег у низу „дупељубића“ претежно пљују овог првог. Ваљда се смрад осети толико далеко. Али, чему то? Јер, ако си већ „дупељубић“ љубу часно или пак ако критикујеш, бежи из те пирамиде. Само немој да останеш толико дуго, малтене до самог краја, јер ће смрад остати вечно.

Пролазићеш улицом, а из душе ће ти смрдети као Грочица у летњим данима. Само они којима је запушен нос, моћи ће да издрже са вама. Међутим, чињеница је да запушење носа није вечно.

Простим језиком, није Панта (председник Гроцке) крив што се ово дешава. Криви сте ви који дајете ветар у леђа таквој политици. Као у филму професионалац, када глумац Драган Јовановић , „освешћује окупљени народ и саопштава  где је кривица, може се очекавати и да данашњи радници тако одреагују.

Успутно би требало размислити зашто ваш страначки колега, да баш тај ту поред тебе ради директно при општини а нису га ставили на уговор тамо неке приватне фирме. Можда на исти онај уговор који је добила госпођа члан из Калуђерице која се пожалила новом поверенику да јој је мала плата у једном ланцу супермаркета и да је заслужила да и она ништа не ради, а да прима плату. И успела је, има плату од 50 000 динара у једном од јавних предузећа, а да не зна ни где јој се фирма налази.

Можда је најбоље на крају цитирати Јована Дучића и рећи да се од рђавих можемо одбранити, али глупак је једини злочинац који нас унапред обезоружава.

Не треба заборавити на пуку суштину да није истина да власт квари људе. Истина је само да будале, ако се домогну власти, кваре власт.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар