Почетна » Свети тројац на челу Гроцке

Свети тројац на челу Гроцке

Лично мишљење

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Андреј Вучић, брат драгог нам председника, обишао је госте локалног одбора у Лештанима, када су прослављали СВ. Петку. Вучић се поздравио са свим окупљенима, док су уз њега били председник Гроцке и повереник локалног одбора.

У јавности је он увек био само „брат Александра Вучића“ са којим се чује и по десет пута дневно и ту се свака даља прича завршавала.

За њега се први пут чуло када су га на геј паради пребили жандарми.

Ни тада се није јавно оглашавао, као ни касније када му је „украден идентитет“, и када су уследиле оптужбе да иза „фантомске фирме за прање новца Асомакум“ стоји управо он.

Није се оглашавао јавно ни када је довођен у везу са власником Јовањице.

За одбрану његовог лика и дела увек је био задужен његов две године старији брат Александар.

„Замерају што се мој брат дан пре избора у месном одбору у трећем реду потпуно скромно сликао са другим људима. Човек је крив што је као члан Главног одбора странке“, објаснио је председник Србије Александар Вучић присуство свог брата Андреја Вучића у једном од месних одбора, уочи избора за месне заједнице у Новом Саду прошле године.

И није се брат председника случајно и први пут обрео на неком месту пред изборе, у овом случају у Новом Саду.

Било га је на више места уочи неких избора.

Некад је одлазио само као обичан члан СНС, некад као члан Извршног одбора, а понекад као брат који подржава свог брата Александра.

Спекулисало се чак и да је он неформални шеф изборног штаба СНС, а дилему која је заправо Андрејева улога пре пар година покушао је да отклони напредњак Владимир Ђукановић.

Објаснио је да је брат председника само неко ко воли СНС и ко као сваки активан члан учествује у кампањи, обилази чланство и мотивише чланове.

На који начин Андреј мотивише напредњаке пре неколико година за Радио Слободну Европу објаснио је Саша Радуловић, лидер Доста је било. „Андреј Вучић, када улази, рецимо, у село Кљајићево код Сомбора, иде акција поделе пакета, не би ли добили гласове на изборима. То знају сви из тог села, само полиције ни за лека…“, тврдио је Радуловић.

Оцена председника општине Чајетина Милана Стаматовића била је да „Андреј са најутицајније функције – Вучићевог брата – кадрује по целој Србији“.

У ком својству је млађи Вучић био у Лештанима, јавности и члановима није познато.

За поједине, појављивање Вучића млађег на слави у Лештанима је почетак краја СНС-а. Јер, како кажу, ако су напредњаци спали на то да морају Андреја да извлаче из рукава како би учврстили пољуљано поверење, то довољно говори о паду њиховог рејтинга.
С друге стране има и оних који мисле да је актуелни повереник у Гроцкој, Андрија Чупковић, довео Андреја како би доказао друговима члановима из ове локалне самоуправе да још више и боље морају да му се шлихтају.

Треба имати и у обзир да је Чупковић у кршењу Закона о избору на место директора ЈП „Паркинг сервис“. Према истом Закону, директор једног предузећа не може имати страначку функцију, односно не може бити директор јавног предузећа и повереник напредњака. Градоначелник Шапић наводно не зна да је Чупковић и повереник напредњака у Гроцкој и Младеновцу, те он не види ништа спорно његовим (Чупковићевим) избором. Можда му је довођење Андреја на славу заправо помогло и око запослења. Јер, ако је добар са Вучићем млађим, онда Закони нису ни битни.

И на крају долазимо до председника Гроцке који у свој наводној немушти, превари све око себе. Правећи се неурачунљив, скрећући са теме на тему, са константним измишљањем непријатеља и тражењем потурица, Пантелићу фотографисање поред Андреје и Андрије је од изузетне важности.

Успео је Драган Пантелић да преживи више „атентата“ на његово председничко место у Гроцкој. Већ одавно је причао да је један од оних који су његова конекција управо Андреј Вучић.

Од ове Петковице засигурно у Гроцкој неће бити више ниша исто. Свети тројац у саставу Андреја, Панте и Андрије, (скраћено АПА), покушао је да врати поверење у деловање напредњака на територији ГО Гроцка. Како Срби већ имају своје славе, остаће недоумица да ли ће свети АПА успети да придобије већину гласача. Врло вероватно је да ће се исти само прекрстити и наставити даље у борби против опште немаштине изазване дивљањем цена основних намирница. Свакако време ће показати. А из Агенције Фактор плус стижу истраживања да су напредњаци у паду  на нивоу читаве Србије.

 

Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Фотошоп/СНС Гроцка

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар