Почетна » Истрага потурица у Гроцкој

Истрага потурица у Гроцкој

Лични став

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У политичким круговима, спекулише се да ће нови шеф БИА-е бити садашњи министар спољних послова, Никола Селаковић.

Кажу да председник ГО Гроцка, Драган Пантелић са нестрпљењем ишчекује да Селак буде постављен на ово кључно место у службама безбедности. Како и не би, када му је Селаковић ближи рођак по снајкиној линији. Нада се Пантелић да ће именовањем Селаковића на место директора БИА-а, коначно остварити свој лични сан, од како је на место председника ГО Гроцка.

Наиме, Пантелић једва чека да постане продужена рука ове безбедоносне Агенције. Док се то не деси, Пантелић је заузео улогу Илије Чворовића из филма „Балкански шпијун“, те спроводи интерне истраге по само њему познатој методи.

По истим тим методама, сменио је и сада већ бившег заменика Дејана Влашковића, за којег је тврдио да је главни извор, тачније доток информација нашем порталу.

-Па за дан безбедности, ако ме се сете, сете, написао је на крају писму безбедоносним институција, Пантелић када је на самом крају изборног процеса пријавио најближе сараднике.

Међутим, како информације и даље „цуре“ нашој редакцији, Пантелић је помало у проблему. Јер, како сада објаснити доток информацијама озлоглашеном порталу Жиг инфо.

Најновија коруптивна радња која се десила у Гроцкој јесте додељивање новца фудбалским клубовима како би подмирили дуговања која су настала, може се рећи и Пантелићевим ангажовањем. У питању је трансфер од 10 милиона динара.

Због те расподеле новца, десило се оно што се није десило у политичкој историји Гроцке, па готово никада. Наиме, била су донешена вешала, подржавао се човек којем се суди за паљење куће. Било је заузећа општине с плинским боцама, штрајк глађу, али да протестују деца, то се никада није десило. Пантелић ће дефинитивно остати упамћен када је као лидер листе која је имала назив „За нашу децу“ успео да деца протестују јер су ускраћена за новац који им припада.

И на крају шта ради Пантелић? Па, изгледа да учвршћује своје позиције у БИА-е. Уместо да истражи коруптивне радње, Пантелић заправо и даље истражује ко дотура информације Жиг инфу. Није Пантелићу јасно ни после више од две године истраге, колико је и председник ГО Гроцка, ко је та особа….

Детаљном анализом објављеног текста, председник ГО Гроцка увидео је да је објављени документ на порталу Жиг инфа изгужван. Одмах је затим позвао све локалне министре (већнике) и затражио им да донесу документацију коју су добили на састанку већа. Ко буде донео изгужван папир, Пантелић ће одмах да поново пише безбедоносним службама, да пријави оног који је одао лоповлук, јер тиме, према његовом мишљену, угрожава се безбедност председника Александра Вучића.

Не, ово није шала. Зато и није смешно. Председник ГО Гроцка поново је заказао састанак већа. Почеће за неких 15 ак минута (у 11 часова). Расправљаће и о потурицама, односно онима који су заборавили да донесу затражена документа. Прави човек за првог човека БИА.

 

 

Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација-фотошоп, карикатура

Можда ти се свиди

Оставите коментар