Почетна » У Гроцкој за инвестиције новца нема, али има за запошљавање „нових кадрова“

У Гроцкој за инвестиције новца нема, али има за запошљавање „нових кадрова“

Буџет за плате

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Пре пар дана, ЈП „За развој ГО Гроцка“, изашло је из блокаде рачуна због дуговања рата дуга према ЕПС-у.

Ранија истраживања Жиг инфа, пре поскупљења струје, показивала су да су месечни рачуни за два бројила око 7 милиона динара. Да будемо прецизни, у питању су рачуни за потрошену електричну енергију за јавну расвету. У једном тренутку дуговање према ЕПС-у за јавну расвету било је око 370 милиона динара. Дуги низ година уназад, ЈП „За развој ГО Гроцка“ отплаћује дуговање у ратама по склопљеном репрограму. До сада је, за ову ставку, потрошено више од једног буџета ГО Гроцка.

Осим дуговања, у Гроцкој имамо још један добри стари рецепт, настао највише у добу бившег председника Драгољуба Симоновића- запошљавање. Инвестиција нигде, али нових радника на претек.

Па је тако, вођени системом вредности постављеног од стране Драгољуба Симоновића, у претходних пар дана у Гроцкој запослено више лица. Да будемо прецизни, више уговора на одређено, прешло је на неодређено, а добили смо и нове помоћнике и саветнике.

Да не говоримо унапред, јер поједине информације тек пристижу, али оно што се са сигурношћу за сада зна, јесте да је за новог помоћника председника ГО Гроцка, именован Мирољуб Јевтић. Претпоставља се да ће Јевтић контролисати рад садашњег председника и његовог заменика. Председник Драган Пантелић и његов заменик Дејан Влашковић су у констатном сукобу, без обзира што за медије говоре другачије. Њих двоје можете видети заједно једино на приватним ручковима у локалним ресторанима.

DUGME DONIRAJ LINK

Постављен од стране СНС повереника Александра Јокића, Јевтић је фактички неко прелазно решење, док се не види како даље и у којем смеру. Ту су и нека свима позната имена која су, наводно, смењена претходно са места Већника.

Како ствари данас стоје, у Гроцкој и након више од три године после смењивања Драгољуба Симоновића (којем се суди као налогодавцу за паљење куће нашем колеги Јовановићу), СНС није успео да се оформи, а последњи потези делују као очајнички покушај повереника Јокића да од истих људи направи тим.

Један у низу проблема јесте и Спортски савез општине Гроцка. Истекли су сви рокови за повраћај новца клубовима којима су пронађени „недостаци“ у додељивању буџетских средстава. Због тога, ако се поштује Закон, они неће моћи бити финансирани у наредне две године, такође ће морати да врате и новац у буџет општине Гроцка.

Ретки ће преживети, а пре избора било је обећања да ће проблем бити решен. Свако решење пало је у воду, те су ови клубови сада препуштени да се сами сналазе. Остала им је нада у обећања која још пристижу, али ће се на крају као Видоје који штрајкује глађу испред зграде општине, разочарати се од силних датих и неспуњених обећања. Једину корист од свих спортиста у Гроцкој, извукла је поново секретарка Живка. Од почетка ове године, њена ћерка запослена је у Спортском савезу на неодређено време.

Живот након избора, како су се позивали челни људи владајуће странке  у Гроцкој изгледа да, судећи до данас, не постоји. Ивестиција нема, нема ни једнократних страначких помоћи, нема седница, нема ничег осим запошљавања и то по добром старом систему- бабу, стричевима и помало швалерацији.

 

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 × three =