Почетна » Први човек СНС-а за Гроцку и Младеновац, Андрија Чупковић, познат полицији и по „утицају“ у јавним предузећима

Први човек СНС-а за Гроцку и Младеновац, Андрија Чупковић, познат полицији и по „утицају“ у јавним предузећима

Серијал о аферама првог човека СНС-а за Младеновац и Гроцку, II део

од Жиг Инфо
0 коментар

Политички утицај на јавна предузећа је школски пример више пута поменутог Андрије Чупковића, првог човека СНС-а за Гроцку и Младеновац, који је на власти у континуитету више од 20 година. О начину његовог избора писали су Транспарентност Србија у својој анализи “Политички утицај на јавна предузећа и медије” из септембра 2017. године. 

 

“У оба посматрана београдска ЈКП (Паркинг сервис и Граска чистоћа) конкурси за избор директора спроведени су по Закону из 2012. године и по новом закону нису расписивани. Тадашња процедура и образложења која су градски челници (Горан Весић, на пример)  давали, међу којима и оно зашто се неуспешним директорима нуди да остану да раде у ЈКП, детаљно су описани у извештају ТС из 2012. године. Првобитно су конкурси расписани у јуну 2013. године, у време када је на власти у Београду била Демократска странка. После смењивања градоначелника и увођења привремених мера, 17. априла 2014. године, Привремени орган је донео решења  “Ефектиновог Закона о јавним предузећима-политизација или професионализација”   којим се не прихватају предлози за именовање директора свих јавних предузећа које су доставили ресорни секретаријати. Привремени орган је такође одлучио да не изабере ниједног од кандидата са листе за именовање директора које је утврдила Комисија за именовање. Међу тим ЈП била су и два посматрана.  На конкурсима су, у огромној већини случајева, прворангирани били дотадашњи в.д. директора, постављени у време док је ДС са својим коалиционим партнерима била на власти у Београду. После смењивања градоначелника Драгана Ђиласа и распуштања Скупштине града, директори ЈП су смењени или су сами поднели оставке, а Привремени орган је поставио нове в.д. директора. Ти вршиоци дужности у огромној већини су изабрани за директоре на конкурсима које је расписала нова градска власт – СНС и њени коалициони партнери. Међу њима је био и Андрија Чупковић. Конкурс је расписан 27. јуна 2014. године, а Чупковић је за директора Паркинг сервиса са мандатом од четири године именован 18. септембра 2014. Чупковић је  по образовању тада био „специјалиста струковни менаџер у саобраћају“  а сада се наводи да је „дипломирани инжењер саобраћаја“. До 2012. године био је градски одборник странке Г17 плус.”

 

 (НЕ)ОБРАЗОВАЊЕ И ЛАЖНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ:

 

По сведочењу његових школских другова и тадашњег директора Машинске школе Радоје Дакић у Раковици, Слободана Прентића, његов ученик Андрија Чупковић није могао да заврши ни за обрађивача метала, или за турпијаша, како се за ово образовање каже у народу.

Инсајдери Жиг инфа су испричали нашим новинарима, да је Чупковић дошао до дипломе сумњивим путем.

-Чупковић се представља да је дипломирани инжењер саобраћаја, а заправо је купио звање менаџера у саобраћају на Високој стуковној школи у Нишу. По принципу колико кошта диплома у Нишу, купио је две дипломе: прво Високу школу струковних студија за менаџмент у саобраћају, а потом и специјалистичке струковне студије другог степена са 60 бодова на програм менаџмента у саобраћају 2011. године са просечном оценом 7,16 на истој Вишој школи у Нишу где је директор био Андон Констадиновић, наводе наши инсајдери.

Дипломе Чупковића

 

Према речима наших извора из полиције, овај напредњак је познат органима реда

Криминални и прекршајни досије попуњен делима из младости. Обијао је трафике и подруме зграда по Раковици. Трговао тезгама, киосцима и становима у Раковици. Познат је по томе да није волео да уплаћује добит оснивачу Општини Раковица и граду Београду што је законска обавеза јавних предузећа, наводе извори из полиције.

Подсетимо се, Жиг инфо је започео серијал о Андрији Чупковићу, координатору СНС-а за Младеновац и Гроцку, као и директору ЈП „Паркинг сервис“ У овом серијалу разговарали смо са инсајдерима који су у блиским односима са Чупковићем. Њихова сведочења поткрепљена су аргументима, фотографијама и писаним доказима.

 

Наставиће се….

 

Прочитајте још:

Андрија Чупковић, члан свих странака на власти, координатор СНС-а и директор Паркинг сервиса

 

ЕЖИ

Одабери музику коју волиш, кликни на старт (play) и уживај!

 

 

                          

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар