Почетна » СВЕТСКИ НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Ево зашто канабис лечи рак, епилепсију и мултиплу склерозу!

СВЕТСКИ НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Ево зашто канабис лечи рак, епилепсију и мултиплу склерозу!

од admin
0 коментар

У ексклузивном интервјуу за Телеграф чешки професор др Лумир Ондреј Хануш и канадски истраживач др Пол Хорнби причају о пацијентима оболелим од епилепсије и рака које су излечили канабисом и откривају зашто би откриће о лековитости канабиса требало да буде треће највеће чудо после открића инсулина и ДНК.

Иако светска фармацеутска индустрија покушава на све начине да спаси своје тржиште тешко стотине милијарди долара забрањујући легализацију употребе канабиса у медицинске сврхе, истина се према речима наших саговорника, чешког професора др Лумира Ондреја Хануша и канадског истраживача др Пола Хорнбија не може сакрити!

Како би по ко зна који пут обелоданили свету да се канабисом доказано могу излечити чак 34 болести, између осталог и најтежи облици рака и мултипла склероза, Хануш и Хорнби стигли су у Београд заједно са највећим борцем на свету за исту ствар – Риком Симпсоном на трибину за легализацију употребе канабиса у медицинске сврхе.

Др Хануш се већ 43 године бави истраживањем и применом канабиса у медицинске сврхе, док је његов колега Канађанин др Пол Хорнби у истом послу – 15 година.
Кроз Полову ординацију прошло је око 4.000 људи, а као о најсветлијем примеру из праксе прича о једној 14-годишњој девојчици која је пре доласка код њега сваки дан имала епилептичне нападе.

– Када је видела да никакви лекови не помажу, мајка ју је довела код мене како бих јој прописаооралну употребу канабиса. Први ефекти појавили су се свега две недеље од доласка… Баш толико је требало да се напади драстично смање! Лекари нису веровали да ће девојчица доживети 15., а ја сам је пре неколико година извео на матуру! Од нашег првог сусрета прошло је осам година. Она данас има свега два пута месечно нападе. Много је таквих прича… Имао сам и пацијента који је са 16 центиметара висине и тежином од 116 килограма терапијом канабиса спао на 75 килограма – објашњава нам Хорнби на чије се речи надовезује др Хануш:

– За разлику од “регуларних” лекова, канабис нема нежељене ефекте! Стотине деце оболеле од рака у Израелу лечене су канабисом и ефикасност излечења је 90 одсто! Кажите ми, колико лекова има такав ефекат? Мени не треба новац, ја сам ентузијаста који чека само једну награду – да свугде у светукао у Чешкој буде легализована употреба канабиса у медицинске сврхе! Где ћете бољи доказ о ефикасности канабиса као природног лека од чињенице да нико није умро или се предозирао марихуаном, док се исто не може рећи за лекове – практично објашњава овај чешки научник који годинама ради на Хебрејском универзитету у Јерусалиму.

– Мислим да би др Хануша требало номиновати за Нобелову награду за истраживања која је спровео на канабису. Резултати до којих је дошао са својим колегама требало би да буду треће највеће откриће свих времена, одмах поред открића инсулина и ДНК – у причу се на тренутак убацује Хорнби што нас наводи на разговор са др Ханушом о томе до којих је закључака у вези са лековитошћу канабиса дошао.
– Све је почело пре 43 године! Мом професору Зденеку Крејчију са Универзитета Палацког у Оломоуцу требао је добровољац који би радио на истраживању канабиса и хашиша неколико дана у недељи. Нико није хтео. Само сам ја био заинтересован! – сећа се др Лумир додајући да се посаопролонгирао на двадесет година и да је за све то време припремао уље од канабиса за продају у апотекама и користио га у лечењу најтежих пацијената.
Сазнајемо да се у Оломоуцу у Чешкој 50-их година уље од канабиса слободно користило при лечењу пацијената који су имали херпес зостер или афтозне чиреве.

– Од 1971. на пољима сам узгајао канабис који сам користио у истраживачком раду и у лечењу пацијената. У оно време није ми се десило да ми ико украде иједан лист. Данас верујем да би ситуација била сасвим другачија! Вероватно преко ноћи не бих имао ништа! – напомиње чешки научник, који је по избијању плишане револуције на позив израелског истраживача Рафаела Мешулама отишао на Хебрејски универзитет у Јерусалиму где је са америчким молекуларним фармакологом Вилијамом Антонијем Девином, 1992. објаснио структуру анандамида, канабиноидног неуротрансмитера.

– Пластично описано, ми смо објаснили зашто канабис има лековито дејство и успешно лечи све тешке болести. То вам је као да је канабиодни неуротрансмитер у мозгу – брава, а одређени састојци у канабису кључ, који у реакцији са “бравом” покреће такве ефекте да лечи организам од болести – прича др Хануш истичући да се канабис званично користи за ублажавање симптома, али да заправо доказано лечи рак!

– Канабис је најефикаснији лек који нам је природа дала, баш зато је и незаконит! Фармацеутска мафија, ову милион пута проверену чињеницу крије деценијама, јер би њеним обелодавањем изгубили стотине милијарди долара које зарађују трујући људе лековима – објашњава Хорнби поентирајући да поред медицинске индустрије канабис директно угрожава и прехрамбену и текстилну индустрију, али и да му је највећа награда када га људи које је излечио потапшу по рамену.

– Да ли сте чули да се неки пацијент икада захвалио неком лекару што му је преписао памук? – прича уз осмех Пол додајући да никада није касно да се почне са терапијом уљем од канабиса чији рецепт могу наћи на сајту phoenixtears.ca Рика Симпсона.

– Питате ме која је највећа заблуда са којом сам се суочио око канабиса? Рећи ћу вам: То је убеђивање да ћу ако пушим траву бити глуп, лењ, и да се нећу уклапати у друштво… Ја нисам имао таквих проблема у животу! – завршава причу са нама утицајни канадски научник уз обећање да се видимо на пролеће када се нада да ће и формално бити спроведена легализација употребе канабиса у медицинске сврхе у Србији.

извор: телеграф.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар