Почетна » Убици из Батајнице повећана казна на осам година затвора

Убици из Батајнице повећана казна на осам година затвора

од admin
0 коментар

Том одлуком преиначена је првостепена пресуда Вишег суда из фребуара ове године којом је Кнежевић у фебруару био осуђен због кривичног дела тешка телесна повреда са смртним исходом на пет година затвора.

По одлуци Апелационог суда, основани су жалбени наводи Вишег јавног тужилаштва у Београду да је првостепени суд дао пренаглашен значај утврђеним олакшавајућим околностима за Кнежевића, између осталог, да је у старијем животном добу и да му је здравље тешко нарушено, док отежавајуће околности није нашао.

Али Апелациони суд сматра да је тим околностима дат пренаглашен значај због чега је првостепена пресуда у делу одлуке о казни преиначена.

Живковић је осуђен јер је након краће свађе извадио сечиво, одсекао Катиловићу нос, нанео више телесних повреда по телу а потом му пресекао бутну аретрију и вену. Рањени младић је подлегао повредама на лицу места.

Поменуто сечиво којим је дело извршено суд је у пресуди описао као „предмет са обострано оштрим ивицама и шиљком“.

Кнежевић је ухапшен пет дана после трагичног догађаја, а у притвору је провео 23 месеца.

Одлуком судског већа 13. јануара ове године му је притвор замењен кућним притвором без електронског надзора, који му је укинут након пресуде и ову одлуку дочекује на слободи.

Он је током суђења тврдио да није крив и да није он то учинио.

„Шта се десило, ја стварно не знам. Видео нисам, а камоли учинио“, рекао је Кнежевић на суђењу, према писању медија.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар