Почетна » ДАРКО ШАРИЋ: Био сам Бин Ладен у Србији!

ДАРКО ШАРИЋ: Био сам Бин Ладен у Србији!

од admin
0 коментар

Питањима која је одбрана поставила сведоцима на суђењу Дарку Шарићу, адвокати су суду покушавали да докажу да сведок сарадник који је у обавези да говори истину, није био искрен пред судом, као и да је кривична дела наставио да извршава и када је ушао у програм заштите

Суђење Дарку Шарићу и његовим сарадницима за шверц 5,8 тона кокаина настављено је данас у Специјалном суду у Београду саслушањем првих сведока одбране. Пред судом су се појавили сведоци Звонко Жуњић, Боривоје Пећинар и Горан Николашевић, сведоци Дарка Шарића који су пред судом су говорили о пословним односима са сведоком-сарадником Небојшом Јоксовићем и наводним преварама којима се бавио како у време када је био на слободи тако и када је ушао у програм заштите сведока.

Питањима која је одбрана поставила сведоцима, адвокати су суду покушавали да докажу да сведок сарадник који је у обавези да говори истину, није био искрен пред судом, као и да је кривична дела наставио да извршава и када је ушао у програм заштите.

Сведок Николашевић, чијом је сестром Јоксовић ожењен, рекао је да је био директор три фирме Небојше Јоксовића, као и да су се између осталог бавили изградњом станова у Београду и кућа на Дедињу. Он је признао да су неке од станова продавали више пута, као и да су после хапшења Јоксовића имовину пребацивали на друга лица, како полиција не би отркила да је његова.

На питања бранилаца Дарка Шарића, он је потврдио да зна да је Јоксовић снимао разговоре са тужиоцем диктафоном, али и да је када је постао сведок сарадник писао писма Дарку Шарићу.

Foto: Marko Todorović

– Ја сам му купио тај мали диктафон, после ми је пуштао неке разговоре. А писмо које је послао је мени диктирао – рекао је Јоксовићев зет.

Бројна питања, за сведока имао је и заменик тужиоца Саша Иванић.

– Тачно је, био сам осуђиван због шверца кокаина. Тачно је и да сам променио исказ, јер сам раније саслушаван као представник Јокровићеве фирме, а сада сам сведок – рекао је он после чега је тужилац предложио да се због тога покрене поступак.

Foto: Marko Todorović

Други сведок, Боривоје Пећинар испричао је да га је Небојша Јоксовић преварио за новац, као и да је са њим склопио посао око продаје плаца на Златибору, као и да је му је касније сведок-сарадник, пошто је почело да се прича о томе, признао да је његово улагање новац Дарка Шарића. Заменик тужиоца тада га је упитао због чега Јоксовића није питао да ли иза новца стоји Бин Ладен.

После ове опаске за реч се јавио и сам Шарић.

– Тужилац пита за Бин Ладена. Ја јесам био Бин Ладен у Србији, чак и они којима сам поклањао имовину, крили су да ја стојим иза тога, јер где да помињу човека који хоће да убије председника, Миљка (Радисављевића, тужиоца), и још десетак људи успут – рекао је Шарић за говорницом.

телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар