Почетна » „СЛОБОДА МЕДИЈА“ Вучићев омладинац у Управном одбору РТС

„СЛОБОДА МЕДИЈА“ Вучићев омладинац у Управном одбору РТС

од admin
0 коментар

 

Чланови Савета Регулаторног тела за електронске медије на последњој седници именовали су Прашчевића за новог члана Управног одбора Радио-телевизије Србије, и тако је попуњено место у Управном одбору РТС које је од марта 2019. године било упражњено, после оставке Драгана Караџића на место заменика председника тог тела. Од 12 пријављених кандидата, РЕМ се одлучио за двадесетдеветогодишњег Прашчевића.

У овом избору ништа не би било чудно, да Прашчевић није члан Српске напредне странке. На сајту Политикас – Београдске отворене школе, међу полазницима генерације 2017/2018 наводи се и име Шћепана Прашчевића.

У биографији се наводи да је Прашчевић потпредседник омладине СНС-а на општини Стари град од 2010. године.

– Рођен је 1991. године у Београду, где живи и ради. Средње образовање стекао је у Петој београдској гимназији, а високо на Правном факултету Универзитета у Београду. Дипломирани правник и студент мастер студија на Правном факултету Универзитета у Београду – модул: Права детета. Потпредседник омладине СНС-а на Општини Стари Град од 2010. године. Од 2013. године се бави студентским организовањем. Студент продекан на Правном факултету 2014/2015 године. Члан Управног одбора Фондације за младе таленте града Београда од 2015. године. Приправник у Адвокатској канцеларији Булатовић од 2016. године. Председник Београдске конференције правника – БЕКОП од 2017 – стоји на сајту Политикас.

Прашчевић је Удружењу новинара Србије рекао да може, упркос годинама, „много да допринесе“ раду Управног одбора РТС, али да је одговорност на том телу да Јавни сервис има квалитетнији програм уз поштовање закона и статута.

– Ако млад човек може да направи биографију као што сам ја стигао, може и својом енергијом и младошћу уз слушање искуснијих колега да допринесе раду УО РТС. Избор који је пао на мене је апсолутно адекватан. Спреман сам да уложим много свог времена и енергије да РТС оправда моја, као и велика очекивања грађана – рекао је Прашчевић.

Удружење новинара Србије је на сајту јуче навело да би „нови члан УО пресудно могао да утиче на избор директора РТС-а“. Имајући у виду чињеницу да је он члан Српске напредне странке, онда је јасно зашто!

Директно.рс

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар