Почетна » Еколошки устанак позвао све чланице СПН: Шта год да буде одлука о изборима, да буде заједничка

Еколошки устанак позвао све чланице СПН: Шта год да буде одлука о изборима, да буде заједничка

од Други Пишу
0 коментар

Поводом одлуке Ане Брнабић о спајању београдских и локалних избора за 2. јун, Еколошки устанак је позвао све чланице коалиције Србија против насиља да, шта год буде одлука, у вези са изласком на те изборе, та одлука буде заједничка.

„Једини циљ Александра Вучића јесте разбијање коалиције Србија против насиља, зато апелујемо на све чланице Коалиције СПН да имамо на уму да нам је на децембарским изборима 2023. године, скоро милион грађана Србије дало поверење управо због јединства“, навели су они.

Еколошки устанак је, наводи се, „пре свих покренуо идеју о стварању коалиције Србија против насиља, инсистирао да се без обзира на програмске и идеолошке разлике, опозиција уједини“.

„Подсећамо да смо пре децембарских избора позивали на стварању једног јединственог фронта, у коме не би биле само странке коалиција СПН, него и остале политичке странке, организације, покрети, истакнуте личности и појединци. Да је до тог заједништва дошло, Београд би 17.12.2023. године био слободан град“, наводе.

Након одлуке Ане Брнабић да распише и обједини београдске и локалне изборе, грађани Србије доведени су у дилему да ли изаћи на изборе или не, наводи Еколошки устанак.

„Потпуно је јасно да ниједан од захтева опозиције није нити ће бити испуњен јер до 2. јуна за то нема времена. С друге стране, повлачење из политичке борбе и неизлазак на изборе значи одустајање од борбе за промене које већ 12 година сви жељно ишчекујемо. За разлику од Београда који већ трећи пут у протекле две године излази на изборе, грађани на локалу широм Србије, градови и општине, се већ четири године, а негде и дуже, спремају да изађу на изборе, и то право им нико не може ускратити. Они ће сами одлучити да ли ће изаћи на ове изборе или не, јер се то питање директно тиче њихових живота и њихове будућности. Оног тренутка када будемо разумели да једино заједно, колико год да смо различити, можемо доћи до циља да ово друштво коначно буде слободно, у томе ћемо и успети“, навели су у саопштењу.

Foto N1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар