Почетна » Гајић: Београд је опозициони град, могућа победа на поновљеним изборима

Гајић: Београд је опозициони град, могућа победа на поновљеним изборима

од Други Пишу
0 коментар

Кандидат за председника Народне странке Владимир Гајић изјавио је да „Београд није изгубљен“ и да би опозиција могла да победи на поновљеним изборима за градску скупштину.

„Београд јесте опозициони град али проблем је у томе што опозиција то не уме да материјализује. Зато не би требало понављати грешке са претходних избора на којима је опозиција укупно добила више гласова од владајућих странака“, рекао је Гајић у подкасту „Марио зна“.

Гајић је навео да су Народна странка и Доста је било формирали коалицију коју настоје да прошире како би десница на предстојећим изборима наступила уједињена.

„Разговарамо са Дверима и очекујемо да нам приђу“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је Народна странка, без обзира на изборни неуспех, сада профилисана и да ће његов главни задатак, ако 24. фебруара буде изабран за председника странке на ванредној страначкој скупштини, бити јачање странке.

„Имамо програм, идеологију, карактер и уверења, и због тога немамо неограничен коалициони потенцијал, каквим располажу многе опозиционе странке зато што немају никаква уверења. Нас је то много коштало на изборима, али остали смо доследни и сигуран сам да ће грађани то ценити у времену које је пред нама“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да се Народна странка залаже за усвајање закона којим би копање литијума у Србији било забрањено у наредних 100 година.

„Ископавање литијума које планира Рио Тинто у Србији је огроман проблем, јер је реч о компанији која има више новца од Србије и финансијски и политички је моћнија од Србије.
Западна Европа планира да користи електричне аутомобиле и да људи тамо живе у чистим градовима, а да Србија постане рударско окно и европски Конго. То је њихов циљ“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да цела аутомобилска индустрија Европе стоји иза Рио Тинта, који наступа корак по корак, и додао да та компанија у Србији „држи неколико политичких странака“, и да је корупција на највећем могућем нивоу када је реч о копању литијума „и то на све стране“.

„Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић је министарка Рио Тинта у Влади Србије. Посланици ССП-а Драгана Ђиласа поднели су предлог закона којим су наводно хтели да се правно реши питање копања литијума и у којем су навели да би литијум могао да се копа ако се примене нове технологије. Какве нове технологије? То не постоји. Никада из ССП-а нећете чути оштро противљење копању литијума“, рекао је Гајић.

„Копању литијума се јасно и гласно противи бивша посланица Народне странке Ивана Парлић, која је томе посветила сво своје време и која је због тог противљења предмет најјезивијих напада на друштвеним мрежама“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар