Почетна » Цвејић: Сваки покушај формирања власти СНС-а у Београду биће насилничко понашање

Цвејић: Сваки покушај формирања власти СНС-а у Београду биће насилничко понашање

од Други Пишу
0 коментар

Народни посланик и потпредседник Србија центра проф. др Слободан Цвејић изјавио је, поводом предстојеће конститутивне седнице Скупштина града Београда, да Српска напредна странка нема легитимитет да формира власт у Београду јер је неће прихватити ни грађани, ни опозиција, а ни међународне институције.

“Политичко играње са вољом народа и конститутивном седницом Скупштине града Београда, која је заказана за 19. фебруар, пракса је губитника, а сваки покушај формирања власти биће насилничко понашање”, рекао је Цвејић који је и цоординатор Градског одбора Србија центра Београд.

Он је истакао да очекује да се СНС прибећи манипулацији и вербалном насиљу и на самој конститутивној седници.

“Можемо само да претпоставимо да ли ће да попусте под притиском европске и светске јавности и процене да је понављање избора у Београду мања штета од још једног насилног прекрајања изборне воље. Интерес Вучећевог режима да задржи власт у главном граду несумњиво је велики. План да се кроз ЕXПО 2027, мимо Закона о јавним набавкама, потроше милијарде сваки дан их одвлачи у нове комбинације. Сведоци смо и сталних измена урбанистичких планова и нереаговања институција заштите, чиме се даје привремени законски алиби за рушење вредних и ретких зграда, амбијенталних целина или зелених површина, а све у корист појединаца блиских властима”, рекао је Цвејић.

Он је нагласио да се коалиција Србија против насиља припрема за сваки сценарио.

“Став Србија центра је да су избори у Београду брутално покрадени, да званични резултати не одражавају изборну вољу Београђана и да гласање мора да буде поновљено, али не под овим условима. Крађа је доказана, за њу тражимо одговорност, а сваки следећи излазак на биралишта не сме да доведе у сумњу резултате. Београд мора да буде најбољи пример како се управља градом на стручан начин, у корист свих његових становника, а не само сумњивог капитала. Верујем да ће све опозиционе листе имати довољно части и разума да спроведу оно што су обећавали током кампање и да неће сарађивати са странкама Вучићевог режима”, закључио је Цвејић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар