Почетна » Гашић дао изјаву о паду хеликоптера: Изненадили ме резултати обдукције, то су ипак били хероји

Гашић дао изјаву о паду хеликоптера: Изненадили ме резултати обдукције, то су ипак били хероји

од admin
0 коментар

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да је био у Тужилаштву и да је дао изјаву о несрећи војног хеликоптера у којој је погинуло седам особа.

Гашић је рекао да у раду комисија које су истраживале несрећу није учествовао и да је за извештај обдукционог налаза сазнао 10 дана после начелника Генералштаба ВС, генерала Љубише Диковића, пренео је Н1.

„Генерал Диковћ сазнао је за резултате тог налаза 10 дана пре мене. То вам показује колико сам се држао по страни и колико сам пуштао струку да објективно заврши истрагу“ навео је Гашић.

Изненадио сам, додао је, се када сам сазнао за обдукциони налаз, пре свега, јер су Мехић, Ђукарић, Драјић и Миладиновић хероји који су небројано пута спасили животе наших суграђана.

„Због тога се ту поставља питање о одговорности, коју утврђујемо кроз дисциплински извештај“, каже Гашић.

Гашић је рекао и да се после несреће преиспитивао да ли је на било који начин довео до пада хеликоптера.

„Да сам имао било какву сумњу у исправност одлуке или да сам на било који начин прекршио процедуру, истог тренутка бих поднео оставку премијеру Александру Вучићу. У то немојте да сумњате“, нагласио је министар одбране.

Гашић сматра да је невероватно да се то што се он и други актери нису оглашавали у предистражном поступку у јавности протумачило као њихова жеља да нешто сакрију, а не као обавеза да поштују закон и не утичу на истражни поступак.

Упитан око чега се највише не слаже са Диковићем, Гашић је одговорио да између њих двојице нема суштинских неслагања.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар