Почетна » Народна странка: Укинути Инфостан, јер не служи ничему, а отима новац грађанима и привреди

Народна странка: Укинути Инфостан, јер не служи ничему, а отима новац грађанима и привреди

од admin
0 коментар

 

„Овако конципиран, ’Инфостан’ је корумпирани административни мастодонт од којег нема никакве користи нити има употребну вредност за кориснике комуналних услуга, али има подметачине попут слања рачуна без правног основа како би грађанима и привреди касније на леђа натоварили извршитеље неплаћања таквих наметнутих обавеза“, рекао је председник Одбора за привреду београдског одбора Народне странке Борислав Боровић.

Боровић је додао да су привреду и грађане на августовским рачунима „Инфостана“ без најаве и образложења сачекале и нове услуге и безобразно више цене тих услуга, што је, како је истакао, харач без упоришта у закону са ценама које „немају никакав еквивалент у услугама које се пружају“.

„Досадашња ставка услуга ’изношење смећа’ раздвојена је на две – ’сакупљање и транспорт комуналног отпада’ и ’одлагање комуналног отпада’. Прва се и даље плаћа предузећу „Градска чистоћа“, а друга иде на конто компаније ’Бео чиста енергија’ у власништву француске компанија „Суез“, јапанског конгломерата „Итоцху“ и фонда „Маргуерите“ из Луксембурга“, навео је Боровић.

Боровић је рекао да су корисници услуга „Градске чистоће“ до сада са тим предузећем имали уговоре са прецизним параметрима формирања цена на основи зоне, квадратуре и цене по кубном метру смећа.

„Сада се појављује фантомска ’Бео чиста енергија’ и наплаћује услуге, а да нема никакав уговорни однос са 700.000 домаћинстава нити са око 17.000 правних лица у Београду. Сада са грађани преко ’Инфостана’ плаћају 5,6 динара по кубном метру смећа ’Градској чистоћи’, а један динар компанији ’Бео чиста енергија’“, додао је Боровић.

Боровић је истакао да је „прави масакр уперен“ према правним лицима у Београду, која су изложена „новом рекету“, пошто су у обавези да, поред редовних рачуна које су до сада плаћали Градског чистоћи, од сада плаћају и најмање 4,16 динара по кубном метру смећа, пошто се цена повећава у зависности од тарифне групе или зоне у којој обављају делатност.

„То значи да ће им се издаци повећати и за неколико десетина хиљада динара месечно“, закључио је Боровић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар