Почетна » Не давимо Београд и МОРАМО шаљу контролоре на изборе у Велики Трновац

Не давимо Београд и МОРАМО шаљу контролоре на изборе у Велики Трновац

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд и изборна листа коалиције Морамо ће на поновљеним изборима на бирачком месту број 6, у Великом Трновцу имати своје контролоре и тиме дати допринос одбрани регуларности изборног процеса.

Покрет Не давимо Београд још једном позива Републичку изборну комисију и Републичко јавно тужилаштво да раде свој посао. РИК се мора постарати да се актуелни изборни процес коначно приведе крају у складу са законом. Истовремено, позивамо тужилаштво да реагује и покрене поступак против одговорних лица која су злоупотребила право гласања и спречили одржавање гласања током претходних понављања избора на овом бирачком месту, али и свих оних који би се усудили да у нареднм процесима на сличан начин злоупотребљавају бирачко право грађана и грађанки.

Неприхватљива је ситуација да се гласање на овом бирачком месту понавља већ четврти пут. Налазимо се у сулудој ситуацији да готово три месеца од одржаних избора 3. априла, изборни процес још увек није завршен, да немамо званичне резултате избора, и да самим тим ни нови сазив Народне Скупштине није констиутисан. За институционални вакуум у којем се налазимо одговорност сноси искључиво ауторитарно-криминални режим Српске напредне странке и Александра Вучића који је у тој мери деградирао институције и администрацију да су неспособне да три месеца спроведу изборе на једном једином бирачком месту од 1089 бирача.

Упозоравамо режим да се не игра са додатним вештачким продужавањем изборног процеса како би себи купили још мало времена у комплексном геополитичком моменту у којем се свет налази, али и како би одржали свој ауторитарни режим неконституисањем новог сазива парламента који неће бити проточни бојлер Андрићевог венца.

Можда ти се свиди

Оставите коментар