Почетна » Не давимо Београд: СНС покушава да спречи одржавање трибине о загађењу ваздуха

Не давимо Београд: СНС покушава да спречи одржавање трибине о загађењу ваздуха

од Други Пишу
0 коментар

Српска напредна странка покушава да спречи одржавање трибине о загађењу ваздуха и промоцију књиге “Ваздух као јавно добро”. Трибина је планирана у склопу промоције Зелено-левог фронта, партије коју Не давимо Београд покреће заједно са локалним групама широм Србије, а нашим локалним партнерима ГГ Наш избор, већ други пут се под очигледно измишљеним изговорима отказује простор. Овај пут само један дан пре догађаја.

Прво је „Гарни хотел Филиа“, у Новој Пазови, отказао услугу коришћења сале и смештаја за учеснике широм Војводине који долазе на овај регионални скуп, да би само дан пред одржавање догађаја то учинио и хотел из Нових Бановаца „Новелла Уно“.

Јавни простори, али очигледно и приватни, као што су хотели и угоститељски објекти у мањим градовима и општинама суочавају се са притисцима Српске напредне странке и владајућег режима да не издају просторе и не пруже услуге смештаја уколико се ради о активностима и јавним догађајима које организују опозициони политички покрети и странке.

“Оваква пракса саботирања опозиционих догађаја није нова већ траје годинама. Оне се поклапа и са сталним покушајима Српске напредне странке да контролише медије, спречи појављивање на телевизијама или у новинама било представника опозиције, било осетљивих тема за власт. Тако је и у Народној скупштини где се бројним кршењима пословника смањује време за дискусију опозиционим посланицима, гаси микрофон, саботирају људи док говоре и генерално на све начине покушавају да спрече да се чује другачије мишљење” – рекао је Роберт Козма, народни посланик Зелено-левог клуба Не давимо Београд и поручио да је овакав страх од једне обичне трибине управо показатељ да смо на добром путу и да се Србија буди.

Председник ГГ Наш Избор из Нове Пазове, Милан Турањанин поручио је да се од трибине не одустаје. „Упркос томе што власт жели да спречи одржавање трибине, ми ћемо је одржати у приватном простору наших активиста. Не одустајемо од наших градова и наше земље. Не ради се ту о нама или нашем појединачном интересу, него о томе да данас 15 хиљада грађана у Србије годишње умре од загађења ваздуха, а да трећина Србије нема исправну воду за пиће. У Војводини више од две трећине. Ваздух нас убија, земља нам је затрпана депонијама, а водоизворишта су нам, због криминалног режима, постала градилишта. То морамо да променимо.“

На промоцији књиге „Ваздух као заједничко добро“ говориће аутор књиге Предраг Момчиловић, Радомир Лазовић, народни посланик и шеф посланичке групе Зелено-леви клуб Не давимо Београд и домаћин трибине Милан Турањанин.

Зелено-леви фронт
Не давимо Београд
ГГ Наш избор

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар