Почетна » Не давимо Београд:Захтевамо формирање специјалне комисије РИК-а и хитну реакцију Тужилаштва

Не давимо Београд:Захтевамо формирање специјалне комисије РИК-а и хитну реакцију Тужилаштва

од Други Пишу
0 коментар

Не давимо Београд захтева да Републичка изборна комисија по хитном поступку формира специјалну комисију коју би чинили представници РИК-а испред различитих политичких опција које учествују на изборима, а која би спровела изборни процес у Великом Трновцу у складу са изборним законима и процедурама. Такође, да Републичко јавно тужилаштво покрене поступак против одговорних лица која су злоупотребила право гласања и спречили одржавање гласања током претходних понављања избора на бирачком месту бр. 6, у Великом Трновцу.

Неприхватљива је ситуација да ни после скоро три месеца од одржавања републичких избора исти нису завршени, да имамо треће неуспешно понављање избора на једном бирачком месту, да гласови у целости нису пребројани, да немамо званичне резултате избора, и да није конституисан парламент. За ту ситуацију је искључиво одговорна Српска напредна странка и владајући режим који су уништили и онеспособили државну и локалну администрацију да се сада не могу правилно спровести избори на једном једином бирачком месту. Не могу неспособност и урушеност администрације прикрити ни изговорима да су рокови за одлучивање надлежних органа продужени изменама закона, јер су исте законе мењали у освит расписивања самих избора.

Владајући режим је једини одговоран за фарсу у коју су се претворили ови републички избори, јер се плаше састава будућег парламента у којем неће слушати напредњачке бламантне хвалоспеве о председнику. Истовремено, грађани су таоци њиховог страха и са разлогом преузимају ствари у своје руке излазећи на улицу да траже правду.

Можда ти се свиди

Оставите коментар