Почетна » Новинар оптужио градоначелника да је унапред одредио добитнике Ђурђевданске награде

Новинар оптужио градоначелника да је унапред одредио добитнике Ђурђевданске награде

од admin
0 коментар

 

Петровић, који има 40-годишње новинарско искуство, навео је да је приморан да се отвореним писмом обрати градоначелнику како би „заштитио“ новинарску професију коју је, како је рекао, „Николић погрдно назива жетоном“.

Наводећи да је његов публицистички рад „Лажима је почело“ о медијској агресији НАТО 1999. године пребачен у област уметности за коју није ни био предложен, Петровић је оценио да је „по квоти и очито раније припремљеном плану“, област новинарства „већ била попуњена кандидаткињом, која није новинар већ лекар, а коју је предложио први Николићев сарадник, председник градског парламента Мирослав Петрашиновић“.

„Знамо сви у Крагујевцу да је Ваш председник парламента, од седам области за награде, предложио кандидате у пет области, укључујући и област новинарства. Предлог грађана је фалсификован чиме сте показали да Вам је до мишљења грађана стало као до лањског снега“, навео је Петровић у писму.

Он је оценио да је градоначелник Крагујевца тиме „оголио своју бахатост, али и незнање, уз наглашено политиканство и партијску пристрасност“ и оптужио га да се понаша „силнички, у стилу шах табле на којој су грађани које може да покреће и помера како хоће“.

Петровић је додао да је група новинара „са дугогодишњим професионалним стажом“ и професора крагујевачког Универзитета предложила његов рад „Лажима је почело“ за овогодишњу Дјурдјевданску награду града Крагујевца и најавио да ће правним средствима показати да новинари „нису жетон већ ствараоци који раде у интересу грађана“.

„Зато је оваква моја реакција позив новинарима да заштите себе, али и удружењима сталешким, да оваквима који фалсификују предлоге градјана покажу да је то кривично дело и упуте их на право место“, навео је Петровић и поручио градоначелнику да је „безобразно, дрско, примитивно и простачки рећи за новинара да је жетон“.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар