Почетна » Обрадовић и Костић наставили штрајк глађу испред Скупштине

Обрадовић и Костић наставили штрајк глађу испред Скупштине

од admin
0 коментар

 

Лидер Двери је истакао и да су превентивни прегледи показали да се налазе у одличном стању.

Обрадовић је рекао да су колеге Драган Весовић и Марија Јањушевић предали РТС-у званичан захтев њиховог штрајка да им се после четири године омогући једна једночасовна вечерња емисија на којој би могли да објасне своје захтеве.

„Очекујемо да наредних дана нешто мора да се догоди јер власт неће моћи још дуго овај штрајк да игнорише. Забрињава нас да уређивачки колегијум већ 48 сати игнорише наш захтев да добијемо могућност да уживо образложимо шта овде радимо“, нагласио је Обрадовић.

Обрадовић је у пет тачака изнео захтеве због којих штрајкује глађу – поштовање Резолуције 1244, неселективан рад тужилаштва и судова, заштита Епархије СПЦ и православних верника у Црној Гори, слобода медија и одлагање избора.

У недељу је четворо посланика ступило у штрајк глађу. Прво посланик Миладин Шеварлић који је штрајк глађу почео због немогућности да придобије посланике у Скупштини Србије да се расправља о повредана територијалног интегритета и суверенитета и непоштовању Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Након њега то је учинио лидер Двери, да би потом испред то учинили и посланици СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић.

Први је и почео, али први од штрајка одустао Миладин Шеварлић који је саопштио да то чини јер је он, како каже, као „идејни творац те идеје практично медијски угушен“.

На позив председника Србије Александра Вучића штрајк глађу је прекинула и Сандра Божић, док је Мартиновић од тога одустао, након што је МУП поднео кривичну пријаву против Бошка Обрадовића.

 

Извор: Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар