Почетна » Вучић: Приоритети изборног програма СНС су здравство, образовање и инвестиције

Вучић: Приоритети изборног програма СНС су здравство, образовање и инвестиције

од admin
0 коментар

 

Он је током говора на онлајн конференцији рекао да је Србија улагањем у здравство успела да обнови болнице широм земље, због чега је спремније дочекала здравствену кризу изазвану пандемијом корона вируса.

„Оно што је за нас потребно је још више улагања у здравствени систем. Хоћемо да никада више не дођемо у ситуацију у каквој смо били у прошлости… Просечно реновирање опште болнице кошта 25 милиона евра, нови клинички центри са опремом преко 100 евра, а за то нам је потребан новац“, казао је Вучић.

Рекао је да ће због тога радити на додатном привлачењу страних директних инвестиција, а да ће држава, кроз изградњу инфраструктуре, да буде „највећи инвеститор“.

Као пример тога, Вучић је поновио да ће за „мање од годину и по дана“ бити изграђена брза пруга Београд-Нови Сад, којом би од центра једног до центра другог града требало да се путује „мање од пола сата“.

Он је рекао и да више релавентих извора наводи да ће Србија најмање осетити предстојећу економску кризу, а да ће, према његовим оценама, годину завршити не са минус три одсто раста бруто домаћег производа, већ са плусом од пола процентног поена.

„Људи кажу да не можемо да привучемо инвеститоре зато што немамо море. Да ли Швајцарска или Аустрија имају море… Најважније је колико радите, све је на нама, имамо најлепшу земљу на свету и само морамо да радимо, будемо вредни и верујемо у себе“, оценио је Вучић.

Оценио је да народи који су „мали а вредни“ престижу оне који су се „уљулкали (у успех)“, додавши да је Србија једна од тих држава која напредује и расте, и да не сме да са тим престане.

„Научен сам, као да је неко чекићем утувио у главу да смо срећни само ако победимо у кошарци и ватерполу и тенису, као да мали народи могу (само такав успех да очекују). Ја верујем у вас, енергију рад, труд, саваког српског човека и знам да можемо боље“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да три кључне тачке – здравство, образовање и инвестиције, „сами ћемо да подстичемо“ и позвао младе људе да остану у Србији.

„Останите овде у својој Србији, дајте то своје знање поклоните нашој Србији, а ми ћемо дати све од себе да можете да зарадите и да пристојно живите овде“, рекао је он и додао да ће у Србији бити све више посла.

Оценио је да је најважније колико се ради, а не ко шта има, и „замолио грађане“ да не говоре да се нешто не може и да су други бољи „јер то није истина“.

„Када имамо економски снажну Србију и када смо ми уједињени да знамо да желимо боље здравство, боље образовање, да смо сагласни… ми можемо све и нико не може да нас победи“, рекао је он.

„Моја молба вама је само верујте у себе, верујте у своју земљу… Све је на нама“, изнео председник.

Вучић је поново рекао да два месеца „не говори лоше о политичким противиницима“ и да ће тако наставити да ради „не зато што нема шта да одговори већ зато што је неупоредивно важније да се говори о будућности“.

Председник Србије Александар рекао је данас после видео конференције са представницима Срба у Црној Гори, да је чуо бојазан да „неко планира да на исти начин решава проблем са Србима као у неким другим деловима бивше Југославије“, да у то не жели да верује, али да је ипак забринут због таквих оцена.

 

 

(BETA)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар