Почетна » ОТКРИВАМО Ко су нови директори ЈП-а у Гроцкој и како су стари поднели оставке у исти дан

ОТКРИВАМО Ко су нови директори ЈП-а у Гроцкој и како су стари поднели оставке у исти дан

од admin
0 коментар

32. седница СГО Гроцка заказана је за петак 23. Октобра 2015 године са почетком у 10 часова у великој сали ГО Гроцка.

За ову седницу предвиђено је чак 26. тачака дневног реда, а међу њима ће се наћи и смене појединих директора јавних предузећа у Гроцкој, као и именовање нових.

Пре сазивања седнице претходила је наредба, према сазнањима Жиг Инфа, из врха СНС-а да се на локалу Гроцке раскине коалиција са ДСС-ом. Због тога је међу редовима ДСС-а настала права трка за задржавање функција у ГО Гроцка. На крају је резултирало да се четири тренутна одборника ДСС-а пребаце у ново основани „Самостални ДСС“ Андреје Младеновића, који ће и остати у власти са коалицијом окупљење око СНС-а у Гроцкој. Сви остали су, међу којима има и оних који су изабрани на регуларним конкурсима, морају поднети оставке или бити смењени.


32. седница ГО Гроцка, ће потврдити сва та дешавања, односно озваничи ти их. Сходно томе, на тој седници разрешиће се чланови већа из ДСС-а, као и директор ЈП“Водовод и канализација“ Гроцка.

Интересантно је да су директори који се мењају у исти дан предали своје оставке. Наиме , у понедељак 19.10.2015 године на писарници ГО Гроцка, директори Водовода, Топлификације, ЈКП-а и Комуналца поднели су своје оставке. Све то указује да се у грочанском парламенту све дешава по договору политичких моћника, а не онако како се информације пласирају у јавност.

Директор ЈКП-а Гроцка унапред знао да прелази на другу функцију


Директор ЈКП-а Гроцка, Ђорђе Јевтић из Умчара је поднео оставку када и сви остали директори- у понедељак 19. Октобра 2015 године. У образложењу своје оставке, Јевтић је навео да оставку даје због преласка на другу функцију.
А на седници која је заказана за петак, 23.10.2015 године, а одборници обавештени дан након подношења оставке. Ђорђе Јевтић ће се бирати за новог в.д директора ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка. Ђорђе Јевтић је иначе био члан УГ „Наш Човек“ Блаже Стојановића па је затим прешао у СНС, да би касније добио директорско место у ЈКП Гроцка.

Директор Комуналца поднео оставку из личних разлога

Борко Бали, директор ЈКП „Грочански комуналац“ поднео је оставку, како је навео из личних разлога.

Директор Топлификације Гроцка принуђен да да оставку

Јовановић Борислав, директор ЈП „Топлификација“ Гроцка навео је једини директор који је навео разлоге због којих је , како је саопштио, био принуђен да поднесе оставку.

Директор водовода предао ручно писану оставку

Један од ДСС директора, Славољуб Стевановић који се налазио на месту директора ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, поднео је неопозиву оставку на место директора, без објашњења ручно писаном оставком.

Ко су нови директори

Као што смо навели, Ђорђе Јевтић досадашњи директор ЈКП-а Гроцка биће нови директор ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка. На Јевтићево место односно ЈКП-аГроцка, кормило ће преузети Беџо Ликароски, дипломирани правник из Београда.
Уместо Борислава Јовановића, на место директора ЈП „Топлификација“ Гроцка биће постављен Звонко Ђурић из Калуђерице. А на челу ЈКП „Грочански Комуналац“ уместо Борка Балија биће постављена Сандра Теофиловић из Врчина.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар