Почетна » НЕЧУВЕНО Обезбеђење градоначелника спречило КРИК да Малом постави питања

НЕЧУВЕНО Обезбеђење градоначелника спречило КРИК да Малом постави питања

од admin
0 коментар

Обезбеђење градоначелника Београда Синише Малог физички је спречило новинаре КРИК-а да му поставе питање у вези са 24 стана које је Мали куповао и продавао као директор две офшор фирме.

Новинари су пошли за градоначелником који се са неколицином људи упутио према градилишту, рекли да су са портала КРИК и замолили га да стане како би му поставили питање.

Синиша Мали није хтео да разговара са новинарима, што се види на снимку испод.

 

На шеталишту код кафића „Саванова“, особе у цивилу које су обезбеђивале градоначелника препречиле су пут новинарима КРИК-а, узеле фотоапарат и мобилни телефон и обрисале снимке које су новинари направили док су покушавали да поставе питање.

Нико од особа које су пришле новинарима није желео да се представи нити покаже легитимацију.

Међу особама које су новинару одузеле фотоапарат био је начелник комуналне полиције Никола Ристић.

 

Пет особа у цивилу позвало је још једну особу којој су дали фотоапарат да обрише снимке. Особа је дошла аутомобилом у коме је обрисала снимак, што се види на видеу испод.

 

Једна од особа из обезбеђења узела је приватни телефон од новинарке КРИК-а и обрисала и те снимке.

Из КРИКА су саопштили да ће ускоро опширније о овом случају. Раније данас, НУНС је издао саопштење у којем се наводи да обезбеђење градоначелника Београда не сме да цензурише новинаре.

Независно удружење новинара Србије изражава запрепашћење због поступка обезбеђења градоначелника Београда Синише Малог које је данас физички спречило рад новинарске екипе Мреже за истраживање криминала и корупције – КРИК. Према речима новинара КРИК-а, припадници обезбеђења градоначелника су им отели мобилни телефон и фотоапарат и избрисали снимке на којима се види како покушавају да градоначелнику поставе питање за кога је куповао станове у Бугарској.

НУНС најоштрије осуђује овај скандалозни инцидент и позива надлежне правосудне органе да истраже овај случај незаконите цензуре и дискриминације новинара. Такође, позивамо градоначелника Синишу Малог да се јавно извини због оваквог неприхватљивог понашања његових сарадника према новинарима, наводи се у саопштењу НУНС-а.

 

Жиг Инфо, КРИК

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар