Почетна » И У ЧЕМУ ЈЕ РАЗЛИКА? Паликућина министарка у странци код Ђиласа

И У ЧЕМУ ЈЕ РАЗЛИКА? Паликућина министарка у странци код Ђиласа

од admin
0 коментар

 

Ја сам човек који још увек нема своју политичку организацију. Ако буде све како планирамо, формираћемо је 19. априла баш на дан тог „великог митинга“ Александра Вучића. Ето, као одговор на то, зваће се Странка слободе и правде“, рекао је Ђилас гостујући у емисији „Црно-бели свет са Ђорђем Вукадиновићем“ на телевизији Наша.

Он је објаснио да верује у слободу и правду и да ће се странка на тај начин и понашати.

Ко је представник „слободе и правде“ у Гроцкој?

Након што је Ђилас најавио формирање странке, почело је скупљање чланства, барем што се Гроцке тиче. Тако су многи бивши активисти демократа добили смс обавештење да ће се формирати странка коју ће формирати Драган Ђилас, а као његов представник са територије ГО Гроцка јесте Оливера Кнежевић. Очекује се да, ако се ништа не промени, Кнежевићка постане и председник Општинског одбора Ђиласове странке у Гроцкој.

Ако се испуни најављено, Странка слободе и правде ће тако за свог председника у Гроцкој имати дојучерашњег локалног министра Драгољуба  Симоновића, човека који је познат као „Паликућа“ односно који је оптужен да је налогодавац за пребијање и паљење куће новинара Жиг Инфа.

Наиме, убрзо након избора 2012. године, Демократска странка на чијем је челу био Драган Ђилас са 8. спада на четири одборника .  Одборничку групу ДС-а у Гроцкој предводила је тадашња председница Оливера Кнежевић која је била јачи критичар напредњака. Те 2012-те, па и 2013-те године била је позната по изјавама да  напредњаци  раде противзаконито, да су прљаве свиње и да са њима не жели никакву сарадњу. Међутим, иако оштар критичар напредњака а поготово прелетача, Оливера Кнежевић ипак 27. Маја 2014 године улази у веће ГО Гроцка са платом од  око 100 000 динара.

Оливера Кнежевић као локални министар у гроцкој (држи предавање)

Када је изабрана за члана већа, уместо Оливере Кнежевић на одборничко место долази следећа на листи ДС-а Бојана Ђукић.  Долазак  Кнежевићке за члана већа ГО Гроцка резултирао је да су сви одборници ДС-а, осим  Радомира Танасијевића, добили неко запослење  у неком од градских или грочанских јавних предузећа.   Оливера Кнежевић није иступила из Демократске странке све док ново постављени председник ОО ДС-а Гроцка Горан Марковић, доставља Скупштини ГО Гроцка обавештење да демократе иступају из власти. Након тог дописа, Оливера Кнежевић оснива удружење „Демократски савез Гроцка“. Овом удружењу прикључују се и  одборници Демократске странке, Жељко Вагић (сада председник ОО Народне странке Гроцка), Јасмина Лазаревић и Бојана Ђукић. Удружење даје подршку СНС-у у СГО Гроцка. На локалним изборима 2016. године, бивша екипа ДС-а, односно тадашњег Демократског савеза Гроцка излази на изборе са „Патриотским блоком“. Тај блок је био веома интересантан. Наиме, носилац листе је био  Зоран Милићевић- Паја председник ОО ДСС-а у Гроцкој. Под редним бројем 2 наћи ће се Предраг Јанковић Змај док  на месту број 3 је Оливера Кнежевић из Демократског савеза Гроцка. Патриоте су прво хтели да искористе Двери како би узели тадашњи назив коалиције око ДСС-а и Двери, међутим Двери су упутиле жалбу Изборној комисији те тај назив није прихваћен. Иначе, опште је познато да је Драгољуб Симоновић , бивши председник Гроцке и ОО СНС-а скупљао потписе за ову листу. „Патриоте Гроцке“ ушле су у локалну Скупштину са освојена два мандата, те Оливера Кнежевић и Жељко Вагић су остали без мандата, самим ти и ухлебљења у ГО Гроцка.

Убрзо након што их је Драгољуб Симоновић (Паликућа) шутнуо, Оливера Кнежевић се нашла на листи испред Драгана Ђиласа на 70. месту за одборнике Скупштине града Београда.

Претходних дана, иста та Оливера Кнежевић окупља људе за Ђиласову странку која је искључиво против напредњака, а раније су  из Савеза за Србију поручили да они који су сарађивали са напредњацима нису добродошли.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар