Почетна » Понош: Разговарам и саветујем се са Бодирогом и Григоријем

Понош: Разговарам и саветујем се са Бодирогом и Григоријем

од Други Пишу
0 коментар

Здравко Понош, који је био председнички кандидат коалиције „Уједињени за победу Србије“, изјавио је у јутарњем програму „Пробуди се“ на ТВ Нова С да ће политичка организација коју оснива бити покрет. Он је навео да постоји простор који је политички непопуњен и да је покрет лакше формирати од политичке странке.

„Људима је некако прихватљивије је нешто што се зове покрет него странка, а са становишта политичког ангажмана и активизма није толико важно како се зовеш, него шта радиш“, рекао је Понош.

Он је навео да ће орјентација његовог покрета бити залагање за чланство Србије ка ЕУ.

„Кад за то дође време, кад они буду имали апетит, а ми будемо у доброј кондицији за то“, рекао је Понош.

Упитан ко су људи у његовом тиму, да ли су то Сава Манојловић, Дејан Бодирога и владика Григорије, он је навео да Манојловић није.

„Остали људи који се помињу, то су људи са којима ја радо разговарам, саветујем се, помажу ми на неке од могућих начина у овој ситуацији. Ту још нема никаквог чланства, видећемо шта ће бити. Они нису чланови наравно, али то су људи са којима ја врло радо разговарам. Ми разговарамо о томе куда би Србија требало да иде и где треба да се нађе за 20 година“, рекао је Понош.

Упитан са ким би (у опозицији) он могао да сарађује, каже да би технички могао са готово свима.

„У политичком смислу са онима који деле слична уверења. То су сви они који не виде себе, не могу себе да замисле са овим режимом“, рекао је Понош.

Он је навео да је рано да се каже да ли је састанк Ђиласа и Вучића уродио плодом.

„Да ли је произвело неки бољитак за ширу заједницу, време ће показати. Ако произведе супер, ако не произведе онда ће поличку цену платити онај ко је учествовао у том састанку“, рекао је Понош.

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар