Почетна » Повереник СНС-а цео свет обишао, Гроцку нигде није видео

Повереник СНС-а цео свет обишао, Гроцку нигде није видео

од admin
0 коментар

 

Дани су одмицали од како је Јокић ступио на чело СНС-а у Гроцкој, а карикатура му је ипак постајала све јасније. Коначно се Јокић сусрео са „хијенама“ какве, по сопственом признању, нигде није видео, а пропутовао је пола света. 

Састанак за састанком по Месним одборима напредњака Гроцке учинио је то да Јокић коначно схвати са каквим одбором има посла. Како кажу наши извори, све је изгледало као да је дошао у табор неке опозиционе групе које очима не могу да виде напредњаке, а не међу своје другове чланове.

На састанку Месног одбора у Калуђерици група незадовољних чланова „осула је паљбу“ како по председнику ГО Гроцка Драгану Пантелићу познатом по политичком надимку Пантелија, тако и по његовом заменику, Калуђерчанину Дејану Влашковићу, познатијем, такође по политичком надимку, као Деки Меки. Када су чланови напредњаци „оплели“ по њима, Пантелија и Деки Меки у неверици. Повереник Јокић у још већој.

Ништа мање напето није било ни на састанку у Врчину. Тамо се , осим по Пантелићу, оплело и по директору Еко Гроцке, Миленку Буквићу и то највише због гомилања смећа. До прошле године, оба директора Еко Гроцке су била из овог места а примедби готово да није било.

Нови повереник Александар Јокић почео је нешто, као и да мења. Међутим мишљења су да он у самом старту прави већ поједине грешке. Наиме, према сазнањима Жиг инфа, почели су, по наредби Јокића, да се дају откази онима који се налазе на платном списку а не раде ништа. Такво стање ствари је и добро, али је лоше то што ће се вероватно на њихова места поново запослити неко само ко ће бити активан члан. Поред оних што су добили отказ а нису долазили на посао, наредба је и да сви који су запослени у скорије време а нису чланови напредњака, добију отказ. Председник Пантелија је Јокића једва чекао, требао му је неко ко има кичму. Ипак, велико је питање колико ће Пантелија издржати овакав темпо и колико ће се и сам наћи на удару, како Јокића, тако и оних којима је до јуче слепо веровао. С друге стране Деки Меки изгледа да некако плива. Мада, то може бити и привидна стварност. Може се десити и да се Деки Меки потопи са главним бродом, односно можда не успе да ускочи у чамац за спасавање. За сваки случај, сменио је сопствену секретарицу, како би испоштовао Јокићеви наредбу.

Недавани енергетски колапс ЕПС-а којим руководи Милорад Грчић указао је управо на проблем који је сада у Гроцкој применио повереник Јокић. Довођењем страначких кадрова, а не стручни дошло се до највеће енергетске кризе у Србији у новијој историји. Тако ће се и Гроцка наћи у талогу партијских, а не стручних кадрова. Најжалосније је то што ова локална самоуправа већ се ваља у сопственом блату, због таквог кадрирања претходних година.

Како год, суштина је, да је пред Јокићем огроман терет. Не смењивањем оних који су годинама уназадили општину Гроцку, неће се ништа постићи. За сада, постоје само неке најаве и, малтене, небитни откази. Срж проблема је и даље имплементиран у онима који су тапшали бившем председнику ГО Гроцка, Драгољубу Симоновићу, који је тражио подршку у медијској хајци новинара на његову маленкост. Подршка, као подршка и није страшна да су се исти одрекли Симоновића и јавно извинили новинару Милану Јовановићу због тога што су били „изманипулисани“. То нису урадили,јер и када су тапшали знали су да је Симоновић кривац. Знали су да морају да тапшу како не би изгубили привилегован посао. Исто тако ће тапшати када падне и било који њихов страначки колега. Образ код већине грочанских напредњака је одавно прекривен муљом, те се стид и не види. Преживели су Симоновића, преживеће и Јокића, ма колики „бик са роговима“ био.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар