Почетна » Побегла из СНС у опозицију – од тада трпи страшне притиске и насиље

Побегла из СНС у опозицију – од тада трпи страшне притиске и насиље

од admin
0 коментар

“С обзиром да сви одборници у Скупштини општине беспоговорно гласају за одлуке које предлаже Српска напредна странка, бићу, не само једини опозициони одборник, већ заправо и једини преставник грађана у локалном парламенту. Други одборници то нису, јер за три године нису поставили ни једно питање грађана локалној администрацији, нити су на дневни ред поставили иједан предлог оних који су их бирали”, изјавила је новинарима Миња Петровски, након што је своју одлуку доставила скупштинским службама.

Каже да је истрајала у одлуци да напусти СНС и постане одборница РС упркос притисцима и претњама које је доживљавала откако је прошле године напустила СНС. Поред одборничке функције, она је у општинском одбору СНС обављала и функцију секретара. Њен супруг Бранислав Бабић, који је такође напустио СНС и приступио РС, био је члан Општинског већа за привреду и комуналне делатности.

“Када смо прошле године поднели наше оставке, од тог часа смо почели да трпимо притиске и претње, пре свих од председника општине Митра Милинковића. Такође, у неколико дана након што смо напустили СНС, аутомобил нам је оштећен два пута – ишаран је, исечене су му гуме, а потом је поливен лепком и киселином. То смо пријавили полицији, али никаквог разрешења није било. Претили су нам и хулигани, што смо такође пријавили”, рекао је Бабић.

 

Додаје да је његова супруга била изложена притисцима да врати одборнички мандат, те да јој је преко бивших страначких колега поручивано “да се смири”.

“Већ шест месеци сви локални функционери СНС-а имају забрану да комуницирају са нама у присуству председника општине”, наводи Бабић.

“Проблем је у томе што се све то догађало у осмом и деветом месецу Мињине трудноће. Цинизам је што су само месец дана касније жене чланице СНС-а у одборима широмСрбије, па и у Беочину, осудиле вербално насиље над женама, али нико од њих није стао у Мињину одбрану када је она то исто трпела. Нико није осудио Милинковићево понашање када ју је узнемиравао десет дана пред порођај”, истиче Бабић.

Он тврди да Милинковић малтретира своје сараднике и назива их погрдним именима.

“Милинковић је само један у низу председника општина у Србији, попут Милутина Јеличића Јутке из Бруса и Драгољуба Симоновића у Гроцкој, који је бахат и осион”, додаје он.

Бабић каже да се одлучио да напусти СНС и Општинско веће јер није могао да утиче на одлуке које је Веће доносило.

“На седницама се гласало беспоговорно и без икакве расправе. Ако се погледају стенограми са седница, видело би се да скоро три године на њима практично није било расправе. У мом ресору је било и локално комунално предузеће а ја нисам могао да утичем на одлуке које се тичу рада предузећа. Као резултат тих одлука, предузеће се нашло у катастрофалној ситуацији и у 2017.години је било у минусу од преко 10 милиона динара. Ово је првавласт у последњих 30 година у чијем мандату је комунално предузеће остварило озбиљан минус у пословању”, тврди он.

 

Слично је, додаје Миња Петровски, било и у локалном парламенту, што ју је навело да напусти СНС. Скупштина општине Беочин има 25 одборника, изабраних 2016.на листама СНС, Социјалистичке партије Србије, Демократске странке, Демократске странке Србије, НП “Дрина-Динара-Дунав” и Лиге социјалдемократа Војводине.

“Сви одборници у Скупштини општине гласају за одлуке које предлаже СНС, без обзира да ли су странке чији су чланови у извршној власти или нису. Последње три године сви предлози Општинског већа су изгласани, махом једногласно, а никада ниједан одборник није устао да каже нешто против. Седнице Скупштине трају по 11, 13 или 17 минута, а на њима се гласа често и о више од 50 тачака дневног реда. Није пожељно да било ко излази за говорницу, поготово ако нема нешто афирмативно да каже за председника Општине. Ја сам прошле године била једина одборница која је јавно гласала против буџета и тако показала противљење политици напредњака”, каже Миња Петровски.

Воице.орг.рс/Герила.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар