Почетна » Сазнајемо: Ово је лице које је задужено за „црну кампању“ испред СНС-а Гроцка

Сазнајемо: Ово је лице које је задужено за „црну кампању“ испред СНС-а Гроцка

Лепљење плаката против опозције у недељу увече

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Данас је у 11. часова у ОО СНС-а Гроцка одржан састанак којем је председавао Бојан Питулић из Лештана. Састанку су присуствовали представници Месних одбора.

Према речима наших извора, Бојан Питулић је од данас задужен за такозвану црну кампању. Тачније, за борбу против опозиције, организовање за лепљење плаката, графите и све остало што је потребно како би се створио страх код гласачког тела опозиције. Према речима истих, прво лепљење плаката против опозиције, Питулић је сазвао за недељу увече. Тада би широм Гроцке требало да се излепе плакате са негативним контекстом против опозиције.

Иначе,  Бојан Питулић је и од раније познат као насилно лице којег штите појединци из актуелне власти у Гроцкој. Бојанов отац је био запослен у П.У Гроцка, сада је пензионисан. Иза себе има доста дела која или нису решена или су казне биле благе, обично потписивање опортунитета.

Подсетимо, у ноћи измећу 23 и 24. априла 2016. године, вече пред изборе у Винчи су нападнути чланови Левице Србије који су лепили своје и уклањали плакате Српске напредне странке.

Активисте Левице Србије то вече је напала група младића која је била задужена за контролу лепљења плаката, ангажованих испред Српске напредне странке. Међу њима, као један од главних извршиоца напада био је и Бојан Питулић из Лештана. Наредбу за напад на активисте Левице Србије издао је тадашњи председник Скупштине ГО Гроцка, Стефан Дилберовић који се у нерегистрованом аутомобилу те вечери налазио са својим пријатељем Мирољубом Радојевићем -Тралетом (данас одборник СНС-а у Гроцкој). Поред физичког напада, активистима Левице Србије је аутомобил потпуно уништен тако што им је унутар аутомобила просуто прерађено уље.

Тужилаштво је поднело кривичну пријаву против одређених лица, међу којима је био Бојан Питулић, син тадашњег полицајца из ПС Гроцка.

Међутим, тужилаштво не покреће кривични поступак јер се са Питулићем нагодило, тако што ће уплатити одређени износ у хуманитарне сврхе.

У крају је важио за једног од опасних момака, којег су се многи бојали. Након свих инцидената, Бојан Питулић добија награду од локалне власти тако што се поставља за шефа обезбеђења иако није за тај посао имао одговарајућу лиценцу. Након писања Жиг инфа о лиценцама обезбеђења у ГО Гроцка, Питулића премештају у ЈП „За развој ГО Гроцка“ где је и данас запослен.

У марту 2020. године, Бојан Питулић уништио је службени аутомобил ЈП „За развој ГО Гроцка“ и за то није одговарао. Тада је био на пословима возача.

Прошле године, Бојан Питулић учествовао је у тучи када су чланови СНС-а напали активисте ССП-а.

Бојан Питулић је од јануара ове године запослен као правник (сарадник за опште послове) у ЈП „За Развој Гроцка“ са минимум дупло већим примањима него када је био возач. Колико је тачна плата овог Ђидије, није познато јер, веровали или не, ЈП „За развој ГО Гроцка“ сматра да су плате запослених „државна тајна“, иако је новац за  исте обезбеђен из буџета.

У ноћи између 22. и 23. септембра ове године, активиста напредњака Бојан Питулић из Лештана у насељу Гроцка вређао је полицију, а затим је приведен на трежњење. Јутро након притвора, био је на штанду СНС-а у Болечу (насловна фотографија).

На данашњем састанку, према речима наших извора, Питулић је запретио члановима, да уколико информације са овог састанка процуре, „имаће проблема са њим“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар