Почетна » Ђорђевић: ЕУ треба да санцкионише ову криминалну власт, а не грађане

Ђорђевић: ЕУ треба да санцкионише ову криминалну власт, а не грађане

од Други Пишу
0 коментар

Европски Парламент је усвојио резолуцију о недавним дешавањима на Косову, којом се позива на увођење мера против српских власти због Бањске. Мере против Владе Србије су најављене уколико се докаже њена директна умешаност у напад који се 24. септембра догодио у Бањској, на северу Косова.

Зелено-леви фронт / Не давимо Београд сматра да овакав сценарио није неочекиван с обзиром на то да је Влада Србије сарађивала са криминалцима који су већ под санкцијама САД Миланом Радоичићем и Звонком Веселиновићем.

“Резолуција Европског парламента нажалост није изненађење и ми смо упозоравали на погубне последице ове власти по грађане Србије и њихову европску будућност. Многи функционери ове власти се или налази под санкцијама, или се блиско повезује са људима на интерполовим листама. Уколико буде санкција, оне морају бити усмерене ка појединцима који су директно одговорни за догађаје у Бањској. Оно против чега смо је замрзавање ИПА фондова, јер је то фактички санкција коју ће осетити грађани. Сама могућност да се таква претња реализује је показатељ да морамо да на изборима да сменимо ову власт јер Влада која је најпознатија по броју криминалаца повезаних са њом не може да нас води у бољу будућност”, каже Биљана Ђорђевић, народна посланица Зелено-левог фронта.

Зелено-леви фронт позива на одговорност у разрешењу кризе на северу Косова и захтева темељну истрагу, као и повратак преговорима који доприносе смиривању тензија и олакшавању живота на северу Косова. Такође, захтевамо да власти у Београду и Приштини хитно постигну договор о редоследу корака на имплементацији Охридског споразума ради нормализације живота. ЗЛФ позива на обновљен договор о функционисању наднационалних регионалних организација, а Владу Косова да хитно објави нацрт статута Заједнице српских општина.

Можда ти се свиди

Оставите коментар