Почетна » СМЕЊУЈТЕ ОВОГ ЧОВЕКА Прима плату, не ради ништа

СМЕЊУЈТЕ ОВОГ ЧОВЕКА Прима плату, не ради ништа

од admin
0 коментар

Оставка Дејана Ђурђевића, председника РИК и рекордера по броју јавних функција, није усвојена у Скупштини Србије ни после више од годину дана.

Председник Републичке изборне комисије још је у августу 2014. поднео неопозиву оставку, али је и данас на истој позицији.

Скупштина је недавно разматрала кадровске промене у РИК, међутим на дневном реду опет није било разрешење Ђурђевића.

Опозиција је због тога бурно реаговала.
– Ово је још једна фарса СНС која је под притиском јавности донела одлуку о укидању дуплих функција. Као што видите, остали су на функцијама, примају плате и све то је доказ да је све што власт ради превара – каже за “Блиц” Марко Ђуришић, шеф посланичког клуба СДС.

Александра Јерков из ДС сматра да је посреди “јавашлук СНС”.

– То је још једна брљотина напредњака и показатељ, не само да парламент не функционише већ да немају капацитете да воде државу – каже Александра Јерков.
Дејан Ђурђевић држи рекорд по броју фотеља које заузима. Има шест јавних функција за које прима и више од 450.000 динара.

Ђурђевић није одговарао на позиве “Блица”, али нам је његов страначки колега и шеф посланичког клуба СНС Зоран Бабић рекао да „РИК сасвим квалитетно и коректно ради”.

– Мислим да је то најважније, персонална решења ко ће бити унутар РИК-а су мање битна – наводи Бабић.

На нашу опаску да је Ђурђевић поднео неопозиву оставку, Бабић је одговорио да је то “лични чин, али да је за њега као грађанина најважније да РИК добро функционише”.

Све Ђурђевићеве функције

Дејан Ђурђевић, према подацима Агенције за борбу против корупције, запослен је на Правном факултету као ванредни професор и прима месечно 193.000 динара, а повремено је и члан испитног одбора и испитне комисије при Министарству правде, за шта по испитном року добија 55.000 и 70.000 динара.
Као директор Републичког секретаријата за законодавство прима 97.000 динара месечно, плата у РИК-у му је 39.000 динара, а као члан Надзорног одбора ЈП „Службени гласник” нема примања.
Неке функције припале су му по аутоматизму, али он не престаје да их гомила.

И. М. Јаснић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар