Почетна » ТУГА Болестан, а хоће да га избаце на улицу

ТУГА Болестан, а хоће да га избаце на улицу

од admin
0 коментар

Милоша Бојанића, сина некадашњег радника фабрике коже „Партизан“, држава намерава да избаци из стана у Крагујевцу.

Судбина: Милиош у стану који је његов отац купио од фирме
Човека који је без посла, живи од социјалне помоћи од 7.800 динара и који пати од тешких болести, према решењима суда, чека улица.

– Лечим се од ангине пекторис, епилепсије, дискус херније. Угрозили су ми право на живот – прича Милош, објашњавајући ситуацију у којој се нашао:

– Мој отац Светозар је био радник АД „Партизан“, тамо је радио 24 године. Добио је стан, а спор око тог стана је трајао до 2014, јер смо мајка и ја као наследници наводно изгубили случај. Данас смо дошли до тога да нови АД „Партизан“ од нас тражи стан, који је отац купио. Он је био је први на ранг-листи, и тако смо се ту уселили. У фабрици коже је провео цео живот. Преминуо је 2010, после штрајка глађу. Имао је 55 година.

Спорни уговор о куповини стана су потписали његов покојни отац и тадашњи директор фабрике.

– То је било 2002, а пред крај године је мој отац тај новац од 1,3 милиона динара дао на руке половодству. Признаница је нестала и документа о исплати нема. Мој отац се бранио преко суда, али није могао да докаже да је новац за стан исплатио. Преминуо ми је на рукама, а за правду није стигао да се избори. У последњих 15 година је пред Општинским судом добијао сва права над станом, али му се онда изгубила и радна књижица, и признаница о откупу стана. На крају сам ја добио решење да се иселим из стана – каже Милош.

Од врата до врата
„Партизан“ је сада приватизована фирма, а Апелациони суд је пресудио прошле године да је стан њихово власништво. Због свог случаја покушао је да се обрати за помоћ свима, писао је Министарству правде и другим државним органима. Али, помоћи ниоткуда нема. „Немам где да одем. Уздам се у државу, надам се да постоји право“, каже Милош Бојанић.

Небојша Радишић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар