Почетна » СМЕТАЛА МУ ПРОМАЈА Има плату 140.000 динара, а за две године у Скупштини се једном јавио за реч

СМЕТАЛА МУ ПРОМАЈА Има плату 140.000 динара, а за две године у Скупштини се једном јавио за реч

од admin
0 коментар

Посланик ПУПС-а из Ниша Мирољуб Станковић за безмало 2 године у Скупштини Србије само једном је тражио реч – да се жали на промају.

Чињеницу да се за скоро 2 године за реч јавио само једном, и то жалећи се да га „нешто хладно дува“, Станковић коментарише закључком да није имао шта друго да каже.

Станковић сматра да у потпуности заслужује велику плату народног посланика и то образлаже својим активностима у скупштинским одборима. Међутим, на констатацију новинара да је одбор чији је члан за задњих годину дана имао само 7 седница, он је појаснио да се посланичка плата зарађује и на други начин.

– Ја сматрам да зарадим плату, из разлога тога јер сам присутан и бар дајем кворум, гласам за законе и не морамо свих 250 посланика да говоримо у Скупштини – изјавио је Станковић.

У скупштини „нешто хладно дува“
Према подацима које је пријавио Агенцији за борбу против корупције, Мирољуб Станковић сваког месеца из јавних буџета прими 140.000 динара – као народни посланик 98.000 динара и још 42.000 пензију, пишу Јужне вести.

На питање новинара да ли то што прима више новца од премијера и председника државе значи да он више ради од њих, Станковић је кратко одговорио:“Више!“

Ипак, касније током разговора је рекао да се нашалио тим одговором. Он је објаснио да у ствари „зарађује“ мање од њих, појашњавајући да му је плата мања, а да пензију не рачуна у то јер је то „стечено право“.

ВИДЕО > Станковић се жали на промају:

Јужне вести/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар