Почетна » КОМШИЈЕ СУ БОЉЕ ОД НАС: Срби су најболеснија нација на Балкану!

КОМШИЈЕ СУ БОЉЕ ОД НАС: Срби су најболеснија нација на Балкану!

од admin
0 коментар

Прво место на листи најздравијих земаља је заузео Сингапур, а следе Италија, Аустралија, Швајцарска и Јапан, док је најлошиј рангиран Свазиленд, испред којег су тек нешто бољи Лесото, Демократска република Конго, Чад и Мозамбик..

Србија је на листи најздравијих земаља света заузела 74. место од укупно 145 држава, саопштила је агенција Блумберг, која је при састављању листе користила податке Уједињених нација, Светске банке и Светске здравствене организације.

Листа је формирана тако што је свака од земаља са бројем становника изнад једног милиона добила оцену здравља базирану на факторима као што је очекивана животна доб и узроци смрти и оцену ризика по здравље, у коју су ушли фактори који би могли лоше да утичу на здравље, попут удела пушача међу младима, броја људи са високим холестеролом, као и степена вакцинације.

Прво место на листи најздравијих земаља је заузео Сингапур, а следе Италија, Аустралија, Швајцарска и Јапан, док је најлошиј рангиран Свазиленд, испред којег су тек нешто бољи Лесото, Демократска република Конго, Чад и Мозамбик, пренео је британски „Индепендент“.

Док је Србија заузела средину листе, земље из региона су биле боље пласиране, па је тако Словенија заузела 25. место, Босна и Херцеговина 34. место, Хрватска 36. место, а Македонија 43. место.

 

(tanjug)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen + 17 =