Почетна » Шолц у Београду и Приштини 10. јуна – потврђено у Берлину

Шолц у Београду и Приштини 10. јуна – потврђено у Берлину

од Други Пишу
0 коментар

Канцелар Олаф Шолц следеће недеље је у дводневној посети Западном Балкану, Грчкој и Бугарској, потврђено је у Берлину, пише Дојче веле. Главне теме: ЕУ-перспектива, допринос Немачке превазилажењу билатералних блокада, рат у Украјини.

Прве станице на дводневној балканској турнеји Олафа Шолца биће 10. јуна Косово и Србија. Како је пренео портпарол немачког канцелара Волфганг Бихнер, на Косову је, између осталог, предвиђена и посета немачким трупама Кфора.

Након тога, Шолц одлази у Солун, на позив грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса, где ће се прикључити вечери са представницима земаља регионалне иницијативе „Процес сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП)“, наводи DW.

Сутрадан, 11. јуна, немачки канцелар одлази у Северну Македонију, а затим и у Бугарску.

Како се наводи у саопштењу из кабинета канцелара, у фокусу путовања Олафа Шолца биц́е ЕУ-перспектива земаља Западног Балкана, као и допринос Немачке унапређењу регионалне сарадње и превазилажењу билатералних блокада. Осим тога, додаје се, централна тема биц́е даља заједничка реакција на руски агресорски рат против Украјине.

Како је наведено на званичној интернет-страници кабинета немачког канцелара, више детаља о програму путовања биц́е саопштено у наредних неколико дана.

Дојче веле/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар