Почетна » СПЕЦИЈАЛНИ ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОСЛАНИКЕ Скупштина купује 170 нових апарата, а тек да видите какве ОПЦИЈЕ МОРАЈУ ДА ИМАЈУ

СПЕЦИЈАЛНИ ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОСЛАНИКЕ Скупштина купује 170 нових апарата, а тек да видите какве ОПЦИЈЕ МОРАЈУ ДА ИМАЈУ

од admin
0 коментар

Скупштина Србије купује 170 специјалних ВоИП телефона који ће бити распоређени по стручним службама и посланичким групама. Тендер је расписан пре шест дана, али у документацији није наведено колико ће новца за то бити издвојено.

Ипак, да би учествовали у овој набавци, понуђачи на тендеру мораће да испуне читав низ услова. Како пише у конкурсној документацији, телефони ће морати да имају минимум четири телефонске линије, као и опцију позивања броја користећи име и различит звук звона у зависности од тога ко зове.

VoIP telefon - ilustracija

Инсистира се и да телефони имају посебне ЛЕД тастере за укључивање и искључивање спикерфона и индикатора гласовних порука. Такође, апарати морају да имају и конференцијску јединицу која омогућава аудио конференције са три учесника.

Конкурсни услови прописују могућност повезивања са рачунаром, листу последњих позива, у којој може бити меморисано најмање по 60 пропуштених, позваних и одговорених позива, именик са минимално 100 записа, као и посебан навигациони тастер за кретање кроз мени.

„Блиц“ је затражио од парламента да нам доставе податке о вредности ове јавне набавке, али одговор још нисмо добили.

Како функционишу ВоИП телефони?

Ови специјални телефони омогућавају корисницима да у потпуности заобиђу традиционалне телефонске компаније, обављајући све разговоре преко интернета. Такође, ВоИП телефонски сервиси захтевају да корисник има дигиталну претплатничку линију.

Упркос разликама у технологији која се користи за ВоИП телефонске позиве, бирање бројева, разговор преко телефона и примање телефонских позива је готово исто као када се ради о обичним телефонима.

Н. Л.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар