Почетна » У Новом Саду скупљају потписе подршке Вулину, у Републици Српској – билборди

У Новом Саду скупљају потписе подршке Вулину, у Републици Српској – билборди

од Други Пишу
0 коментар

У центру Новог Сада грађани су јуче, на иницијативу Покрета социјалиста, давали потписе подршке Александру Вулину, којем су САД увеле санкције, док су на Палама и Романији осванули билборди посвећени директору БИА.

Покрет социјалиста јуче је покренуо петицију и процес прикупљања потписа грађана Србије за, како кажу, осуду америчких санкција.

Помоћник градоначелника Новог Сада Иван Силер, који је из Покрета социјалиста, подржао је јавно Вулина.

„Из центра Новог Сада желимо да пошаљемо јасну поруку подршке нашем оснивачу Александру Вулину. Чињеница да га је по оваквом времену оволики број људи подржао говори о томе шта Новосађани већим делом мисле о увођењу санкција од САД. Током претходних неколико дана добили смо бројна писма подршке која и даље стижу. Огласио се велики број градоначелника, председника општина, представника разних удружења, синдиката и многе познате личности и сви су осудили сраман чин увођења санкција. Подршка нам и даље стиже из Републике Српске, Црне Горе, са КиМ, али и из других земаља из региона и из дијаспоре. Јасно је да Вулин није сам и да оно што мисли Вулин, мислимо и сви ми и то ћемо данас и у наредним данима својим потписима подржати“, поручио је Силер, преноси 021.рс.

Истовремено, како преносе босанскохерцеговачки медији, на Палама и Романији осванули су билборди на којима пише „Подршка за брата, твоје Пале“ и „Подршка за брата, твоја Романија“.

Ана Орег: Ругање грађанима Новог Сада

Ругање је грађанима Новог Сада да се у нашем граду прикупљају потписи за подршку Александру Вулину, који се обрео на листи људи под америчким санкцијама, каже посланица ПСГ Ана Орег.
„Невероватно је колико ова власт више није у стању да прикрије своју мафијашку природу и структуру“, наводи она и додаје да „не знамо да ли је Министарство правде Србије покренуло поступак међународне правне помоћи у вези информација да је Александар Вулин оптужен да је учесник у трговини дрогом и оружјем, као ни да ли је Тужилаштво започело предистражни поступак“.

Она је додала:

„Врх власти, као и увек, зарад стицања политиичких поена у свом бирачком телу спинује тезу да први човек наших безбедносних структура није криминалац, него руски човек у њиховим редовима, што значи да је он неко ко је задужен за ширење руског малигног утицаја у Србији, као да је то нормално за земљу која осуђује Путинову агресију на Украјину“.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Н1 Београд, 021.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар