Почетна » Вучић на трилатерали у Мостару

Вучић на трилатерали у Мостару

од admin
0 коментар

Три члана Председништва БиХ, на челу са домаћином скупа председавајућим Драганом Човићем, дочекали су председника Вучића.

Након дочека Председништво БиХ са председницима Србије и Хрватске Колиндом Грабар Китаровић повукло се на трилатерални састанак.

У исто време биће одржава се и неформални састанак шефова дипломатије три земље.

Након тога предвиђен је састанак председавајућег и чланова Председништва БиХ, као и председника Хрватске и Србије са министрима спољних послова.

Потом ће се Човић, Грабар Китаровићева и Вучић обратити медијима, а након тога ће председавајући и чланови Председништва БиХ у част председнице Хрватске и председника Србије приредити радни ручак.

На састанаку који се одржава на позив Драгана Човића, а чију иницијативу су одмах подржали и председници Србије и Хрватске, разматраће се опште теме.

Према званичним најавама овај састанак је усмерен на јачање добрих међусуседских односа и размену мишљења о унапређивању даље економске и политичке сарадње.

Због општих најава неки у Мостару имају мања очекивања од састанка, али о општим темама требало је да се разговара и почетком децембра прошле године на састанку председника Александра Вучића са члановима Председништва БиХ па су дотакнута бројна важна питања – питање границе, разговарало се о трасама ауто-пута који би спајао Београд и Сарајево, о продужењу Коридора 11 на којем ради Србија, као и о либерализацији разних производа.

Може се очекивати да се све те теме нађу на дневном реду и данас, а Човић је потврдио да ће се разговарати о границама.

Званичних детаља о томе шта ће бити конкретне теме нема.

Оцена већине је да без обзира шта тачно буде исход ових разговора, важно је што су се овакви сусрети претворили у једну сталну праксу.

Председник Србије састао се са члановима Председништва БиХ пре три месеца после, а пре само двадесетак дана посетио је Загреб и разговарао са хрватском председницом.

У Мостару ће се састати и министри спољних послова три земље.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар